טארט ריקוטה עם דובדבנים

טארט טעים במיוחד וקל להכנה המשלב את הטעם והמרקם העדין של גבינת הריקוטה עם הדובדבנים שעכשיו בשיא העונה.

DSC_0167

למצרכים:

לבסיס:

250 גרם עוגיות לוטוס טחונות

110 גרם חמאה רכה

למלית:

500 גרם גבינת ריקוטה

2 כפיות תמצית וניל

180 גרם סוכר

3 ביצים

לציפוי:

300 גרם דובדבנים מגולענים

120 מ"ל מים

100 גרם סוכר

1 כפית קורנפלור

להכנה:

1. לבסיס: לערבב את העוגיות עם החמאה עד אחידות. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 7 דקות (לא לכבות את התנור).

2. למלית: לערבב היטב (רצוי במיקסר) את כל חומרי המלית ולשים על הבסיס. לישר את המלית ולשים בתנור למשך חצי שעה. לקרר היטב.

3. לציפוי: לשים בסיר את הדובדבנים המים והסוכר ולבשל 10 דקות. לטחון את הדובדבנים בפולסים קצרים טחינה עבה ומהירה (בעזרת מוט יד). להוציא לקערית קטנה 3 כפות מהמילוי ולערבב עם כפית הקורנפלור. לשפוך חזרה לסיר לערבב היטב עד שהציפוי מעט מסמיך. לקרר. לשפוך על העוגה, להכין כוס קפה לחתוך פרוסת עוגה ולהנות מכל ביס.

DSC_0174

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב