טארט ריקוטה-נוטלה

טארט בניחוח איטלקי של ריקוטה מלוחה (זו לא טעות!!) ונוטלה שמשווים לו טעם נדיר ומשכר, טעם של עוד…. ולחשוב שרק 2 רכיבים הם המלית שלי הטארט…ממש שיא הפשטות אבל עם טעם מתוחכם!

2לקלתית: (מתאים לתבנית פאי קוטר 26)

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה

300 גרם קמח

1 ביצה

למלית:

2 ריקוטה מלוחה (500 גרם)

1 צנצנת קטנה של נוטלה + 2 כפות

לעיטור:

1 שמנת מתוקה

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

1 כף נוטלה

להכנה:

1. לקלתית: לשים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והביצה ולעבד עד שאין גושים של חמאה. להוסיף את הקמח ולעבד הכל יחד עד איחוד. לרדד את הקלתית בעזרת מערוך על משטח מקומח ולרפד איתה תבנית הפאי.

2. לערבב בקערה את הריקוטה עם הנוטלה. לערבב יחד עד איחוד מושלם (רצוי בעזרת מטרפה).

3. לשים את המלית בתות הקלתית ולאפות יחד בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות. לצנן היטב.

4. להכנת הציפוי/העיטור: לשים בקערת מיקסר עם וו הקצפה את השמנת+האינסטנט+כף הנוטלה ולעבד עד קבלת קצפת נוקשה. בעזרת צנתר ושק זילוף ליצור פרחים מסביב לטארט.

5. רצוי לקרר את הטארט שעתיים-שלוש לפני אכילתו.

אחרי שתטעמו….בטוח תבינו במה מדובר. עונג בכל ביס!

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!