טארט טאטן בצל אלוהי.

בצלים אפויים

לפני כחודש חוויתי סופ"ש של אהבה.

סופ"ש של בנות.

של נשמות תאומות .שש נפשות שכנראה משהו מיוחד חיבר בנינו ולא המרחק ולא הגיל משנה.

משנה רק האהבה אחת לאחרת כשברקע קבוצת בישול שהפכה לנו למינורית .

כל אחת הביאה איתה מטענים ,מחשבות ותהיות עליהם אנחנו נשפכות ונהנות במסרונים או אחר.

תמיד נעזרות אחת בשניה ויהי מה .

הסופ"ש הזה גם ביטא כשרונות הבישול של כל אחת .

כשנועה שלנו הכינה פתיח של מאפים על בצק עלים חמאה פשוט נמסנו עם החמאה שבפנים …

כבר מאז אני רוצה להכין לדרלינג שלי את הטארט הזה ,מפני שתמיד אני חולקת עמו את המזון שאותו אני אוהבת ורוצה שיהנה כמוני.

ויצא נכנסנו לקניות השבוע ומה רואות עיני?

בצק עלים על בסיס חמאה בהנחה ניכרת .

מיד נצצו עני ונועה היפה עלתה בדמיוני עם הטארט שלה .

אז נכון שהחומרים אינם זהים במלית ויצרתי טעם משלי אבל כל הרעיון נלקח ממנה .

אז קבלו טארט טאטן בצל. כן כן גלדי הבצל המתוקים הפכו לתחתית הטארט שנאפה ואחר כך התהפך לו למעלה כשהוא מתקרמל ומתמתק לו (מלשון מתוק).

האמת שלא ממש צפיתי כשהיא הכינה אותו כי שקדתי על הכנתו של תבשיל משלי לפני כניסת השבת..

סיפור עוד יבוא על כך.

אבל בזוית העין קלטתי כמה מתנועותיה כי אשה הרי רואה הכל לא?

אז שפתתי סיר שבתוכו נחו 4 בצלי ענק קלופים ומים ובישלתי כ-10 דקות אחרי הרתיחה .סגרתי אש ונתתי להם להתקרר .

הם ירפדו בשמחה תבנית עגולה 28 ,מצופה נייר אפיה.

עוד צריך – 100 גרם גבינה בולגרית יבשה מגוררת

100 גרם גבינת אמנטל מגוררת .

אפשר להחליף בכל גבינה שרוצים

50 גרם חמאה בקוביות

מט מלח . השתמשתי במלחיה הרגילה ופיזרתי לפי ראות עיני .

פלפל שחור גרוס גס

פלפל לבן גרוס ממטחנה.

10 כפיות גדושות סוכר חום בהיר

בצק עלים  פילאס על בסיס חמאה (אפשר רגיל)

וכך מכינים-

#חותכים את הבצלים לחצי ומספיגים נוזלים .

# מפרקים כל חצי בצל  לשניים  כדי שיהיו לנו כמו צלוחיות למלית הגבינה מסדרים בתבנית האפיה על נייר האפיה כשהחתך פונה אלינו כמו בתמונה  מפזרים פלפל שחור ממטחנה.

#מפזרים את הסוכר על הגלדים וביניהם.

#ממלאים בתוך סירות הגלדים מהגבינות שהכנו ומפזרים פלפל שחור נוסף ופלפל לבן למעט חריפות נעימה .

#מפזרים בין הגלדים ועליהם קוביות חמאה .

מכניסים לתנור חם 200 מעלות לקרמול הבצל ואידוי נוזליו . לוקח כחצי שעה אבל כל אחד ותנורו הוא

הבצל משחים לו ורוב הנוזלים מתאדים .

מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר ואז  מכסים ביריעת בצק עלים שחתכנו לפי גודל התבנית שלנו. (מרדדים ומעגלים או צובטים קצוות)אם לא מקררים הבצק ימס ולא יהיה טעים.

מנקבים במזלג כדי שהבצק לא יתפח ויעלה בועות.

אופים בתנור חם 200 מעלות עד שהבצק משחים לו(לפי ראות עיניכם וטעמכם יש אוהבים בהיר ויש כהה יותר).זהירות נשרף מהר כי הוא מכיל חמאה שיש בה סוכר חלב כמובן.

מוציאים מהתנור והופכים על מגש גדול מהתבנית בזהירות לא להכוות מהקרמל שנוצר מהבצל.

מגישים חם למי שאוהבים ומתענגים על כל ביס.

אפשר להיות מושחתים ולפזר פירורי גבינות מעל שימסו .לדוגמא גבינה כחולה או קממבר.

בחיי שאני פשוט אוהבת את נועלה שלי על הרעיון כי זה אחד הטעימים .

קצת עבודה אבל שווה כל ביס.

 בצלים לאפיה

 בצלים זרויים בגבינות

בצלים אפויים 2

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.