טארט טאטן אישי

תפוחים כבר אמרנו ,זו תהיה מנת הקינוח שלכם לראש השנה .

תפוחים4טארט טאטן אישי (8 מנות) באדיבות שף חגי לרנר ויובל בר-נר

חומרי גלם

8 תפוחים  – פינק ליידי,  גרני סמית

180 גרם סוכר

120 גרם חמאה

כף מים

חצי קילו בצק עלים מוכן ( על בסיס חמאה)

שמנת חמוצה להגשה

8 תבניות אלומיניום חד פעמיות בקוטר 7 ס"מ

אופן ההכנה:

מכינים קרמל מהסוכר והמים במחבת, מוסיפים את החמאה וממיסים מחוץ לאש.

מחלקים את הקרמל לתבניות האלומיניום באופן שווה.

קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה בעזרת תפוחן, אך שומרים אותם שלמים. מניחים כל תפוח בתבנית עם קרמל ואופים בחום של 170 מעלות למשך 45 דקות לערך, עד שהתפוחים האמריקאים רכים ומשחימים מעט.

תפוחים3

אופים יריעת  בצק עלים בין שתי תבניות וניירות אפיה, עד הזהבה יפה (30 דקות בחום של 150 מעלות לערך). לאחר קירור קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ מהבצק  האפוי.

מניחים דסקית בצק על תבנית האלומיניום, הופכים כך שהתפוח יהיה על הבצק ומגישים עם שמנת חמוצה לצדו.