טארט בטטות מופלא (או: כמה קל להכין טארט צרפתי?)

את טארט הבטטות המופלא הזה (עם שיטה מגניבה של חסכון בקלוריות) הכנתי לראשונה בשבועות האחרון, אחרי שעשיתי סקר של כל אותם המעדנים החלביים שמתחשק לי לדחוף לתפריט הארוחה.

את חג השבועות האחרון אירחנו הגימל ואני, שבוע לפני היום המדהים בו נישאנו זה לזו.

כשנסעתי לשוק ראיתי באסטה משגעת של בטטות יפייפיות, עדינות, לא פצועות והחלטתי – אני מכינה איתן משהו.

אני זוכרת ששנים רבות קראתי (ועודנו קוראת באדיקות) את כתבותיה המשגעות ומלאות הקינאה של העיתונאית יפה עירון – קוץ מאתר YNET.

פעם, היא הקדישה כתבה שלה לטארט ולקיש הצרפתי, כל כך רציתי להכין טארט, דווקא ולא קיש, ההבדל בינהם זניח, אבל ההבדל הוא באופי, הקיש מאוד מסודר, מעוצב ולעומתו הטארט הוא חופשי ו'זורם' יש לו לוק משל עצמו ואין לדקדק בו מידי, זהו כל יופיו.

 

אז החלטתי להכין טארט בטטות עם עשבי תבלין שאני מגדלת לגמרי לבדי באדנית ויצאה חגיגה של ממש. וכן, כמו תמיד, הגימל שלי טרף את הטארט.

 

טארט בטטות (מתאים לתבנית עגולה מתפרקת 26-28, או רינג בגודל זהה)

לבצק הפריך

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (150 גרם מחמאה/מרגרינה)

2+ חצי כוס מדידה קמח רגיל

כפית שטוחה מלח

חצי כוס מים קרים

כפית חומץ רגיל

 

למילוי הבטטות

2 כפות שמן זית

3 בטטות בינוניות מקולפות ופרוסות גס (לא ענקיות מידי, משהו כמו 2 ס"מ עובי)

1-2 כפות עשבים שאתם אוהבים – בזיליקום, אורגנו, זעתר (אם הילדים לא אוהבים אפשר להשמיט לגמרי)

1 בצל פרוס לרצועות

כוס מים מהברז

 

לרויאל 

2 ביצים טרופות

1 יוגורט 3 אחוז טבעי (אפשר לוותר ולהמיר בחצי כוס אלפרו, או חצי כוס שמנת מתוקה)

רבע כוס שמנת מתוקה (אפשר להמיר באלפרו)

2 כפות יפות של קורנפלור (קמח יעשה עבודה דומה, אבל הקורנפלור קל יותר)

חצי כפית פלפל לבן

חצי כפית מלח

 

מה עושים?

מכינים את הבצק, במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, מלח וחמאה עד שמגיעים לגושי בצק קטנים.

מוסיפים את המים ואת החומץ, אם הבצק עדיין נוקשה, אפשר להוסיף עוד מעט מים עד לקבלת בצק מאוחד. אם הבצק רטוב, בלי היסוסים להוסיף קמח בהדרגתיות.

מאחדים את הבצק לגוש, משטחים מעט ומניילנים, מעבירים למקרר לפחות לחצי שעה.

בינתיים מכינים את המילוי, במחבת עמוקה מחממים שמן זית, מוסיפים את הבטטות ואת הבצל ו'מטגנים' קלות משני הצדדים, לאחר מכן מוסיפים את המים, סוגרים את מכסה המחבת ונותנים למים לבשל לנו את הבטטות והבצלים, פותחים אחרי מספר דקות ומוסיפים את המלח ובעדינות מעט מערבבים, אם הבטטות עוד לא עשויות ואין מים במחבת להוסיף לגימה ולהמשיך על אש קטנה.

מה שקורה הוא שאנחנו מבשלים את הבטטות אבל שומרים על הטעם שלהן כבטטות שעברו טיגון במינימום קלוריות מיותרות!

כשהבטטות מוכנות, ועוד שומרות על צורתן, אנחנו מעבירים את תכולת המחבת לקערה ומשתדלים לא לפגום בבטטות.

לאחר שהן מצטננות מוסיפים את עשבי התבלין הטריים ומערבבים בעדינות.

מחממים תנור ל- 170 מעלות על טורבו.

מוציאים את הבצק, מרדדים אותו באמצעות מערוך ומעט קמח לגודל התבנית והדפנות, משמנים קלות את התבנית וגם את הדפנות ומרפדים בבצק. מעבירים למקפיא לכמה דקות לפחות.

בינתיים מכינים את הרויאל, מערבבים את המצרכים יחד עד לקבלת עיסה במקרם קרמי.

מוציאים את התבנית מהמקפיא, מעבירים את תכולת הבטטות – בצל, מעליה, מוזגים מעל הכל את הרויאל ומעבירים תנור לכ- 35 דקות.

אחרי 35 דקות בודקים האם הטארט מוכן, איך יודעים? הבצק שבצדדים נפרד מעט מהדפנות וצבעו חום בהיר עד בינוני והחלק העליון של הקיש מקבל צבע זהוב יפייפה, ויש יופי של ריח בבית.

טארט בטטות - עדי קאופמן בלבוסטע במטבח

טארט הבטטות - עדי קאופמן פיטפוטים על אוכל

הטארט הזה נפלא גם בגרסתו הפרווה כתוספת רעננה ולא שיגרתית ונהדר כשלעצמו.

 

תאפו, ותראו שהשד ממש לא נורא

ואפילו זה קל להכין טארט, ממש כמו בקונדיטוריות 

שלכם,

עדי קאופמן-פלוטניקוב 

הבלבוסטע של המטבח 

אם מתחשק לכם לפטפט איתי על אוכל בין כתבה לכתבה אתם מוזמנים לדף הפייסבוק שלי – פיטפוטים על אוכל 

ואם מתחשק לכם להכיר את הבלבוסטע מקרוב שעושה אופנה, בישול, צרכנות, בריאות והכל ביד אחת – כנסו לדף הפייסבוק החדש שלה

עדי קאופמן
עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.