טאבולה כרובית, פירות יבשים ואגוזים ללא גלוטן

טו' בשבט הוא חג שאני אוהבת במיוחד, יש באויר ריח של גשם ואדמה, המון ירוק מסביב ופריחה, השקדיות פורחות והן יפייפיות – וגם, זה יום ההולדת שלי.כשבסלונה ביקשו ממני להשתתף בפרוייקט ט"ו בשבט הסכמתי בשמחה כי זה החג שלי. אז הנה סלט מעולה, בריא, טעים, מגניב, חגיגי, ללא גלוטן, דל קלוריות, שמתאים לכל השנה – מה צריך יותר מזה?

טו' בשבט הוא חג שאני אוהבת במיוחד, יש באויר ריח של גשם ואדמה, המון ירוק מסביב ופריחה, השקדיות פורחות והן יפייפיות – וגם, זה יום ההולדת שלי :).

השנה יום הולדת מיוחד, עגול ומלא משמעויות:

לראשונה בחיי אני עצמאית לגמרי, לא בחצי משרה, מנהלת 2 עסקים עמוסים מאד ונהנית מכל רגע, עושה המון דברים מהנים ופוגשת המון אנשים חדשים ומקסימים.

cof

כשבסלונה ביקשו ממני להשתתף בפרוייקט טו' בשבט הסכמתי בשמחה כי זה החג שלי.

אז הנה ההצעה שלי לסלט מעולה, בריא, טעים, מגניב, חגיגי, ללא גלוטן, דל קלוריות, שמתאים לכל השנה – מה צריך יותר מזה?

 cof

אז מה צריך?

1 כרובית בינונית ויפה

1 צרור גדול של עשבי תיבול שונים: כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום (רק עלים) נענע ( רק עלים) סלרי…

1 כוס תערובת של אגוזים ופירות יבשים שאוהבים

2-3 כפות שמן זית (אפשר יותר)

מיץ לימון טרי (תלוי בגודל הסלט ובטעם שלכם – בין 1/2 לימון ללימון שלם)

מלח בהתאם לטעם.

לעבודה

מפרקים את הכרובית לפרחים ומשרים כמה דקות בקערה עם מים ומעט חומץ.

משרים את הפירות היבשים בקערית עם מעט מים רותחים (עד לכיסוי)

קוצצים את האגוזים.

מסננים ושוטפים את הכרובית ומעבירים למעבד מזון, מרסקים בפולסים עד לקבלת פירורים קטנטנים.

שוטפים, מנערים וקוצצים את עשבי התיבול קטן קטן.

קוצצים את הפירות הלחים ששהו במים הרותחים למקלות.

מעבירים את הכרובית והעשבים לקערה, מתבלים בשמן זית, מלח ולימון, מערבבים וטועמים.

מוסיפים את האגוזים הקצוצים, והפירות הלחים, מערבבים, טועמים ומגישים.

 cof

שיהיה חג נהדר

רוצים עוד מתכוני סלטים?

סלט עגבניות וגרגרי חומוס קייצי
סלט ים תיכוני רענן
סלט חיטה עדשים ואבוקדו
סלט בורגול ועדשים
סלט חצילים ועגבניות מבושל

סלט תפוחי אדמה

 

צילום: עדי כהן סימן טוב

תודה לחברתי מירית הללי על הפלייסמט המשגע שהכינה במיוחד עבורי.

מירית מכינה עבודות מקרמה יחודיות בעבודת יד וגם מקיימת סדנאות מקרמה. כדאי להציץ בגלריה שלה באינסטגרם: macramoon_by_mirit@

אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים, הסיפורים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:

באתר החדש שלי www.happyvegan.co.il ובדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח  תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול ארוחות הקונספט שאני מארחת ופעילויות נוספות שלי.

 

הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :

לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

 

להיות חלק מהקהילה שלי:

מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי בפייסבוק: “מדברים טבעונות בכיף – אפשר להתייעץ ולשוחח בכל נושא הקשור לטבעונות או צמצום השימוש בחומרי גלם מן החי.

 

רוצים להצטרף לסדנאות הבישול שלי? מידע על הסדנאות תוכלו לראות כאן להרשמה צרו קשר ב 052-6393378