ההתחלה הייתה מהוססת.
הוזמנתי לערב בלוגרים, סדנת בישול. רגע, אמרתי, אבל אני לא יודעת לבשל! קצת בעייתי מבחינתי.
זה בסדר, אמר לי הג'ינג'י מאקליפטוס, זה ערב חומוס, וגם אני לא מבין הרבה במטבח…
זה היה הרגע שנרגעתי והחלטתי להגיע בשמחה.
על מה מדובר? שטראוס שאחראית לאחלה שלנו, החומוס, ערכה ערב על מקורותיו, והזמינה לחוויה בלוגרים.
מה ידעתי על חומוס בתחילת הערב?
מממ.. גרגרים חומים שאם טוחנים אותם יוצא כזה ממרח, שאותו מורחים לילדה על הלחם.
יש גם חומוס אחר, במסעדות.
זהו.
מה ידעתי בסוף המפגש?
- יש סוגי חומוס שונים, גדלי גרגרים מגוונים, מסתבר, עם שמות שונים.. בולגרי, הדס, ירדן או זהבית.
- חומוס אחלה של שטראוס גם עושים אותו באהבה, לא רק ההם. ושטראוס אפילו מתייחסים אליו ביראת כבוד.
- שטראוס משקיעים המון בחומוס שלהם, יעיד על כך גודל הצוות שנכח שם בערב…
- טחינה זה הזהב שבעניין, והיא ה"מלכה" לעומת החומוס העממי, ולכן מוצאים מעט ממנה בקופסאות החומוס.
- חומוס שטוחנים בבית, עדיף לזרוק אחרי יומיים גג, אם לא סיימתם אותו עד אז (סבירות נמוכה שיקרה…)
- חומוס הוא מאכל זול מאוד, מזין ובריא.
סודה לשתייה?
באיזשהו שלב בערב התפתח דיון מעמיק בנושא – יש המצדדים בהוספתה לחומוס ויש שלא.
מבחינתי זה היה השלב שפשוט התרכזתי ברבעוני הפיתות שהיו מונחים על השולחנות, במטבוחה ובשאר המטעמים שם, כי מה לי ולהתעסקות עם הכנת אוכל? ומה זה באמת משנה?
ח' זה הכל
למעשה, ככל שעבר והתפתח ערב החומוס חשבתי לעצמי שהוא הפתרון לה-כ-ל…
כי אם הוא גם מזין, גם זול, גם קל הכנה, גם טעים וערב לחיכם של מבוגרים וילדים, כנראה שהוא גם יכול להביא שלום עולמי! כן!
הרי הוא מקרב לבבות עמים, אהוד גם אצל היהודים וגם אצל שכנינו. אמרת חומוס אמרת הכל.
מתכון עם 19 סעיפי הכנה
בסיום הערב התכבדתי במארז מפנק של חומוסי אחלה. כל הערב הרגיש מאוד "בבית" ואין ספק שהחומוס יוצא לחבר'ה טעים כי בשטראוס משקיעים בו המון אהבה.
כוכב הערב היה ירון בורנשטיין, טכנולוג המזון של חומוס אחלה שטראוס, שידע לספר בעניין רב וברוב התלהבות על חומוס ואיך מכינים אותו. ירון הוא מסוג האנשים שאוהב את מה שהוא עושה, זה ניכר בהסברים שלו וביחס שלו לחומוס. ממש אחלה…
חזרתי הביתה מרוצה וממש לא רעבה.
איפה המתכון , תשאלו?
אז ככה, קיבלתי מתכון מושקע במיוחד לחומוס, אבל יש לי הרגשה שאבחר בדרך הקיצור ואשלוף יד למדף בסופר לחומוס אחלה. בטוחה שאם תכתבו לשטראוס בעמוד הפייסבוק, תקבלו אותו.
בתאבון!