חריימה שילדים אוהבים לאכול ולהכין

עד לפני 4 שנים, אני והמטבח לא הסתדרנו. המנה הכי מושקעת שלי היתה חביתה עם פטריות. אז איך קרה לי שהיום אני מסתכלת אחרת על המטבח והילדים חושבים שאני מאסטר שפית

pazit1e

לפני 4 שנים אחותי אמרה לי שיש לה חלום, ללמוד לבשל אוכל שהבית אוהב כדי שהילדים יחזרו מטיול או מהצבא או מסתם עוד יום שגרתי, ויגידו לה שהם התגעגעו לאוכל שלה.

pazit2302_sec

המשפט הזה גרם לי להבין שאוכל הוא לא רק אוכל. הכנת אוכל בבית ובמיוחד היום, כשהילדים גם שותפים בחלק מהבישולים, מרגיש הכי בית בשבילי. הריחות ושיתוף הפעולה וכמובן בסוף התוצאה שהבית מפרגן ונהנה. חלק מהדרך להנות מהבישול בשבילי, היא למצוא את המתכונים המדוייקים לבית ושיהיו מהירים להכנה.

כשקיבלנו את משימת הבישול המשפחתי  של "דורות", הילדים שלי התגייסו בשמחה להכין בשביל המשפחה את המתכון הזה, שתמיד עובד

חריימה שילדים אוהבים

המצרכים:

1/2 כוס שמן

1/2 לימון סחוט

1 כוס מים

1/2 כף מלח

1 כף פפריקה מתוקה

1/2- 1 כף פפריקה חריפה

4 כפות רסק עגבניות

4 טבליות שום כתוש דורות

2 כוסות מים

נתחי סלמון או כל דג שאתם אוהבים

1 כפית כמון

קימל לפי הטעם

אופן ההכנה:

בסיר סוטאז' מחממים ½ כוס שמן ו-1/2 לימון סחוט בכוס מים, מוסיפים מלח, פפריקה מתוקה, ½ עד 1 כף פפריקה חריפה (תלוי ברמת החריפות שרוצים. לחריף מאד אפשר להוסיף לסיר פלפל חריף), רסק עגבניות, שום כתוש ו-2 כוסות מים.

מערבבים טוב. אם סמיך מדי להוסיף עוד קצת מים. מבשלים על אש קטנה 25 דקות.

מוסיפים עוד כוס מים ומערבבים.

מוסיפים את הדגים לסוטאז' (אני אוהבת סלמון בעיקר כי הילדים גם אוהבים).

מפזרים מעל כפית גדושה של כמון וקצת קימל (קרויה) ומוסיפים עוד ¼ כוס מים.

מבשלים 15-20 דקות נוספות עד שמוכן. מגישים עם חלה בצד.

הכנו לכם גם סרטון מושקע עם אופן ההכנה

[youtube KJgAF6A-tdo nolink]

pazit3e

פזית דבש נרקיס
אספנית פריטי וינטג' ויד שניה יחודיים ומסדרת ארונות בגדים. בעלת סטודיו במושב אודים ומכירות אונליין לכל העולם. אוהבת אופנה, מיחזור וקניה נכונה וממוקדת