חריימה ב 21 דקות כמה פשוט ככה טעים

לפני מלא שנים היה לי חבר ממוצא טריפוליטאי.

בכל יום שישי שני היינו נוסעים לארוחת ערב בבית הוריו שהגישו חריימה.

בגלל שהחבר שלי היה הבן הבכור היו לו תנאים מועדפים בבית. התנאים היו עבורו בלבד.

אחת מהפריבילגיות היתה שהדג שלו בחריימה היה לוקוס. כל היתר קיבלו דג פשוט.

כשהיתי באה אליהם הייתי מחליפה איתו צלחות למורת רוחה של אמא שלו. ואוכלת את הלוקוס המעולה.

את המתכון הזה אני מקדישה לכל האמהות המפלות. אפשר לתת לכולם ברמונדי. דג מעולה ממש כמו לוקוס אבל הרבה יותר זול. בהצלחה

מתכון לחריימה ויש גם סרטון

לפני מלא שנים היה לי חבר ממוצא טריפוליטאי.

בכל יום שישי שני היינו נוסעים לארוחת ערב בבית הוריו שהגישו חריימה.

בגלל שהחבר שלי היה הבן הבכור היו לו תנאים מועדפים בבית. התנאים היו עבורו בלבד.

אחת מהפריבילגיות היתה שהדג שלו בחריימה היה לוקוס. כל היתר קיבלו דג פשוט.

כשהייתי באה אליהם הייתי מחליפה איתו צלחות למורת רוחה של אמא שלו. ואוכלת את הלוקוס המעולה.

את המתכון הזה אני מקדישה לכל האמהות המפלות. אפשר לתת לכולם ברמונדי. דג מעולה ממש כמו לוקוס אבל הרבה יותר זול. בהצלחה

ותודה לסיגל על המתכון המעולה

מצרכים

6 פילטים חצויים של ברמונדי או כל דג לבן אחר

לטיבעונים אפשר להחליף לטופו

בקערה קטנה מערבבים –

כף פפריקה חריפה (אפשר פחות אם לא אוהבים חריף)

כף וחצי פפריקה מתוקה

חצי כף מלח

16 שיני שום כתושות

כוס מים

מניחים בצד

בקערה אחרת מערבבים

כף כמון

כפית קימל

כפית זרעי כמון (אם יש כמון שחור עדיף)

בקערה נוספת סוחטים מיץ מלימון שלם

שתי כפות רסק עגביות

כוס מים

בוחרים סיר שטוח

מחממים קצת את הסיר,מוסיפים 3 כפות שמן זית כתית מעולה

מוסיפים את תערובת הכמון והקימל עד שהבית מתמלא בריח טוב ( כ 2 דקות)

מוסיפים את הקערה עם הפפריקה מערבבים ומבשלים 7 דקות.

מוסיפים את הקערה עם הלימון הרסק והמים ומערבבים שוב

מבשלים עוד 7 דקות.

מביאים לרתיחה ומכניסים את נתחי הדג

מבשלים בסיר מכוסה עוד 7 דקות

בתאבון

ויש סרט בפייסבוק

https://www.facebook.com/orna.czaczkes/videos/10221104743111524/

 

 

9ac4f03a-def6-4bce-8825-5a12ff348464