כוחו של דמיון

דמיון מודרך הנו שימוש בטכניקות הרפיה על-מנת להחזות מצבים ועצמים. דמיון מודרך נועד ליצירת שינוי תרפויטי ומשמש ככלי להצבת מטרות. מחקרים הוכיחו את היעילות בשימוש בטכניקות של דמיון מודרך במקרים של כאבי ראש, כאבים כרוניים, לחץ דם, דיכאון, חרדה, חרדה כללית, התקפי חרדה, פוביות, טראומה ואפילו סרטן.

בחורה עם מחשב נייד

כוחו של דימיון

דמיון מודרך הנו שימוש בטכניקות הרפיה על-מנת להחזות מצבים ועצמים. דמיון מודרך נועד ליצירת שינוי תרפויטי ומשמש ככלי להצבת מטרות. מחקרים הוכיחו את היעילות בשימוש בטכניקות של דמיון מודרך במקרים של כאבי ראש, כאבים כרוניים, לחץ דם, דיכאון, חרדה, חרדה כללית, התקפי חרדה, פוביות, טראומה ואפילו סרטן. 

הסיבה ליעילותו של טיפול בשימוש עם דמיון מודרך נעוץ בעובדה כי מערכת העצבים מגיבה באותו האופן בין אם מדובר בפעולה ממשית-מציאותית שהגוף מבצע ובין אם מדובר בשימוש בשיטות שונות של דמיון מודרך כאשר אנו משתמשים בדמיוננו לצורך החזייה והדמייה של תמונה מרגיעה גופנו מגיב מידית על-ידי הרפיית שרירנו, האטת קצב הלב ושחרור אנדרופינים.

העצמה של שימוש בשיטות של דמיון מודרך הנה העובדה כי הדמיון נטול גבולות ומגבלות. בעזרת הדמיון אנו יכולים לנוע בזמן ובמרחב ללא התחשבות במגבלות המציאות. ביכולתנו להעלות אירועים ותמונות מן העבר או להציב מטרות עתידיות. בנוסף על כך, אנו חופשיים ממגבלות הגוף ומשוחררים מתבניות מחשבה מקבעות. זאת הסיבה שיש שיאמרו כי הדמיון הוא שפת הנפש.
דמיון מודרך הוא כלי הניתן ללמידה תוך כדי תרגול, כך שניתן לבצעו דרך הנחיה חיצונית ודרך הנחיה פנימית. כלומר, באופן עצמאי.
דמיון מודרך משמש ככלי טיפולי הן לגילוי חלומותינו ורגשותינו הכנים ביותר והן לשחרור רגשות עצורים כגון פחד, כעס ואשמה. כפי שנאמר, דמיון מודרך נודע ביעילותו במצבי לחץ וסטרס, מתח נפשי, דאגה חרדה ודיכאון , התקפי חרדה.

במהלך השימוש בטכניקה של דמיון מודרך, ישנו ערך רב לתהליך ההרפיה במצב של רגיעה עמוקה והיווצרות גלי אלפא במח, ישנה כניסה למצב מודעות אחרת. מודעות עמוקה יותר גורמת להחלשות של מנגנוני הגנה המאפשרת החדרה של השאות חיוביות והטמעה עמוקה יותר של חוויית הדמיון. כל זאת, על מנת לאפשר להעלאת תכנים עמוקים ומשמעותיים יותר כך שתהליך הריפוי שנוצר מקסימלי. דמיון מודרך אף ידוע ככלי רב-עצמה ליצירת עתיד וסימון מטרות (בעיקר בשיטת ה – NLP המשתמשת בצורות שונות של דמיון מודרך). ככל שהדימויים שאנו מעלים בדמיוננו חדים יותר מבחינת צבע, קול, טעם ואפילו ריח מתאפשרת חוויה עמוקה יותר הכוללת את כל החושים ומעוררת בעוצמה את רגשותינו החיוביים. החוויה הרחבה יותר מאפשרת לגוף להגיב בהתאם, מעוררת מוטיבציה ומחדדת את האמונה בכוחות הנפש הנחוצים לשם השגת המטרה.

נעמי בר, פסיכותרפיסטית ןמנחת סדנאות מודעות                                                                                                                                                                                                www.neomibar.com

נעמי בר - פסיכותרפיסטית
נעמי בר- הינה פסיכותרפיסטיית מוסמכת ומנחת סדנאות בנושאים של מודעות עצמית. מנחת פורום 'פסיכותרפיה גופנית' בוואלה. מומחית בפסיכותרפיה. הוכשרה הן בפסיכולוגיה קלאסית (פסיכואנליטית) והן בתראפיה גופנית-נפשית , דמיון מודרך, גשטאלט, משחק תפקידים, ריברסינג ועוד. בהמשך הרחיבה את לימודיה בקורסים וסדנאות למטפלים ומנחים בשיטת ה Focusing- , "מטראומה לתקווה", פתרון חלומות, לימודי בודהיזם, S.E ( somatic Experiencing ) , התמודדות עם טראומה בעזרת ( reassessment Eye Movement Desensitization and) EMDRועוד. שימשה כעוזרת הוראה במהלך שלוש שנים. במהלך עבודתה, הנחתה קבוצות ויחידים הן בחברת – Life Education והן באופן פרטני. קליניקה - מרכז תל- אביב