נראה שבימים של סכסוכים ושסעים מטורפים בחברה הישראלית, כשכל הזמן נבחנת השאלה ״מה ישראלי בעיניך?
וכל מי שאינו דומה לצד ההפוך נחשד בבגידה.
בגידה, לא פחות.
נראה לי שאפשר לקבוע בוודאות, בפה מלא ובהסכמה מוחלטת , שהכי ישראלי הוא חציל.
עדיפות לחציל על האש.
בכלל הדבר המופלא הזה הוא ים תיכוני ומקיף את כל מדינות האגן התיכון.
כיף לנו. כי זה אחד הירקות האהובים עליי בתבל.
האפשרויות הבלתי נגמרות שלו , הזנים , הגדלים, הטעמים.
חציל , זו באמת אהבה מיוחדת.
אם אתם בחוץ, בבית, בגינה, על הגג או על שפת הים,
אם אתם ממנגלים, אוכלים פיתה מטפטפת או סתם מנגבים.
קחו את החציל הזה, שאלה אוהבת. הכי טעים בעולם וייקח לכם דקות ספורות להכין אותו.
אני אוהבת אותו קלוי על אש גלוייה עם הטעמים המעושנים וחלקיקי הקליפה השרופה שנשארים בו , אתם מוזמנים לקלות אותו בתנור.
* טיפ : לאחר הקלייה, הקילוף והשטיפה אני מעבירה אותו למסננת לכמה שעות טובות, כל המצים המרירים וצמיגיים שלו נפרדים ממנו בזמן הזה. תענוג.
מה
חציל עדיפות מסוג בלאדי גדול או שניים בינוניים קלויים , קלופים ומסוננים – לקצוץ עם סכין גדולה עדיף לקופיץ .
1 בצל אדום בינוני קלוף קצוץ לקוביות קטנטנות
1 עגבניות אדומה ובשלה קצוצה לקוביות קטנטנות, עם המיץ והזרעים
1 פילפל חריף קצוץ לקוביות קטנות
2 שיני שום מגוררות וקצוצות
מיץ לימון אחד גדול
1/2 כפית פפריקה
פפטרוזליה קצוצה
מלח
שמן זית
קוצצים את הכל ביחד ומערבבים היטב, מוסיפים את התבלינים ונותנים לסלט לנוח כשעה עד שטורפים אותו.