ניתן למלא באותו אופן קישואים או בצלים…
המצרכים:
15-20 חצילונים
250 גרם בשר טחון
בצל בינוני קצוץ
5 שיני שום קצוצות
חופן צנוברים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס אורז שטוף
2 כפות סילאן
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
תבלינים:
נענע יבשה
הל טחון
פלפל, מלח
צפורן טחון
כמון
1 וחצי כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
מנקים את תוכן החצילונים (מומלץ להשתמש בחולץ ליבות תפוחים), שוטפים אותם ומנגבים בנייר סופג.
מכינים את המלית – מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את השום הקצוץ והצנוברים לטיגון קל נוסף.
מוסיפים את הבשר הטחון והאורז השטוף, ומטגנים עד שלא נותרים חלקים אדומים בבשר.מוסיפים את התבלינים, מורידים מהאש ומניחים להתקרר.
ממלאים את החצילונים בתערובת, לא עד הסוף, כיוון שהאורז מתנפח בזמן הבישול.
מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את החצילונים קלות מכל הצדדים. בסיר קטן נפרד מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים את רסק העגבניות, המים הרותחים והתבלינים.
מבשלים כ 5 דקות. מוסיפים לרוטב את הסילאן, מערבבים ויוצקים הכל על החצילונים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ 10 דקות. מעבירים לתבנית אפיה, מפזרים עלי נענע יבשה, ואופים בתנור בחום בינוני גבוה, כ 20 דקות. מגישים חם, בתאבון!