חנות קטנה ומטריפה – שוקולד

זהו הפרוייקט שלי בו אני מבקרת באופן אקראי ובלתי אמצעי, עם מצלמת החובבים החביבה שלי, בחנות קטנה ומטריפה במיוחד. החנות תמיד מטריפה, לא חייבת להיות קטנה, אך בשום אופן לא ממוקמת בקניון או מתחם כלשהו, ואינה חלק מרשת חנויות. והשבוע בחרתי בחנות שמוכרת עונג צרוף. מה לא אמרו לך על שוקולד? הכל נכון. ובחנות הזו עוד יותר. מומלץ להצטייד בשוקולד כלשהו, עדיף איכותי, לפני קריאה.

בחורה עם מחשב נייד

גרתי באיזור המסוכן הזה – למה מסוכן? מסעדות איטלקיות וגלידריות סיצליאניות היו  קרובות אך במעט לדירתי מאשר מכון הכושר השכונתי….-  עוד לפני שידעתי מה זה בכלל בלוג.
כבר אז החנות המקסימה הזו נקרתה בדרכי.
אז לפני שידעתי שיהיה לי יום אחד בלוג שכזה בסלונה, ידעתי שיום אחד ארצה לכתוב פוסט על החנות הזו: קרדינל.
השוקולטייה אלי טראב הוא האחראי לכל העניין הטעים ביותר הזה. הוא החל להכין שוקולד וממתקים אחרים בביתו לפני כעשור.
בתחילה היה אינגליש-טופי מקורי וביתי, ומאז השוקולטייה החרוץ והיצירתי התפתח לעוד מוצרים. לפני שש שנים פתח את החנות הקסומה הזו. מאז? אין שם רגע דל. אנשים נכנסים ולוקחים קופסאות מלאות בשוקולד המדהים הזה, וחלקם אף לא מתאפקים ואוכלים חלק כבר בדרך הביתה. שאלתי את העובדת מה עושים עם מה שנשאר.

נשאר? את צוחקת עליי? אנחנו בקושי עומדים פה בקצב! אנחנו עושים את הכל במקום כמו שאת רואה, הכל נגמר צ'יק-צ'אק, וכל כמה ימים רואים פרלינים אחרים לגמרי.
אז מה יש בחנות?
המון פרלינים בטעמים ייחודיים, הכל טרי וכמובן בעבודת יד, הכל נעשה במקום ומסודר להפליא במגירות זכוכית. יהיה לכם לא פשוט בכלל לבחור: קרם שקדים ופרחי תפוזים, פטל אדום, רום כהה, וויסקי מנדרינה, פרלינה וופל וקוקוס, ועוד המון סוגים בטעמים משתנים. מחירים מפורטים כאן בסוף הפוסט.

שאלתי מה הטעם הכי מקורי, ואמרו לי שהכל מיוחד. קונה שנכנסה לחנות התלבטה על פרלין פלפל-בר. אחרי שהסבירו לה שזה לא באמת חריף היא אימצה את הפרלין לחיקה. אם רוצים משהו מעט יותר גדול, אפשר לבחור בין מגוון אפשרויות:

דפי שוקולד עם או בלי תוספות שונות, קריולו שזה טראפל גדול בעל מרקם נימוח ונמס וטעם מריר מתוק של תערובת פולי קקאו מזנים שמגיעים היישר מדרום אמריקה, לב ג'אנדויה עם פקאן סיני עשוי שוקולד חלב ומחית אגוזי לוז קלויים מרומא עם פקאן סיני שלם באבקת קקאו  בעל מרקם עשיר, נימוח ונמס עם קראנץ' פקאני, או מרציפן נימוח עשיר שעשוי משקדי-חבל פרובאנס הידועים כעשירים בטעם, ארומטיים במיוחד ובעלי מרירות מעודנת, וכל זה מצופה בשוקולד מריר 70%, ויש עוד.
מה בחרתי לעצמי?
הפעם זה: מה טעמתי? פרלין של מחית פיסטוק עם וופל מצופה בשוקולד לבן עם פיסטוק, בציפוי אבקת סוכר עדינה.

משתמשים פה בחומרי גלם האיכותיים ביותר. למשל הפיסטוק בפרלין הזה? הגיע אלינו היישר מסיציליה.

מה עוד צריך לדעת?
כתובת: החנות ממוקמת ברחוב אבן-גבירול מספר 60, תל אביב. חצי דקה הליכה מכיכר רבין. טלפון: 03-6958612.

מחירים: פרלין בודד יעלה לכם 4.5 שקלים. אריזה של 6 פרלינים – 30 שקלים. עבור 15 יחידות תשלמו 64 שקלים, ו 30 פרלינים לכם ולחברים יעלו 115 שקלים. דפי השוקולד נמכרים ב 24 שקלים ל 100 גרם, טרפלס – 30 שקלים למאה גרם. מרציפן – 28 שקלים ל 100 גרם.
החנות פתוחה עבורכם כל יום (מלבד שבת), ויש גם משלוחים ממש עד פתח ביתך – טלפון להזמנות: 03-6958612. עוד תמונות ופרטים נוספים כולל מחירים תוכלו למצוא באתר של קרדינל.