האמת היא, שהתחלתי לכתוב המלצה על אחד הספרים שתיכף תראו פה, אבל לא התחשק לי להתפייט. הרי ממילא אני ממליצה לכן רק על ספרים שממש אהבתי, כאלה ששווה להשקיע בהם את הזמן ואת הכסף ואת הכורסה הנוחה עם שמיכת הכירבול. לכן היום אני מנסה משהו אחר: המלצות על כמה ספרים מוצלחים במיוחד שקראתי בתקופה האחרונה. בלי פייטנות, נטול פילוסופיה, ורק אולי הצצה קטנה לתוך הטעם האקלקטי שלי בספרות.
צפון ודרום, מאת אליזבת גאסקל, 1854
תרגום: עידית שורר
הוצאת הכורסא – מודן 2016
באנגליה של התקופה הויקטוריאנית, חייה של עלמה צעירה עוברים טלטלה כשהיא נאלצת לעזוב את הכפר השקט בדרום ולעבור עם משפחתה לעיר תעשייתית בצפון האי. שם היא פוגשת לראשונה בעוני, בהבדלי מעמדות ובמאבק בין בעלי התעשייה לבין ארגוני העובדים. הספר גדוש בשיחות בנושא, כמו גם במעט רומנטיקה בסגנון הויקטוריאני האהוב עלי. מיוחד בעיני בספר הזה המקום שהסופרת נותנת לדיון על המהפכה התעשייתית, וקריאה מעמיקה בו מעלה מחשבות ותהיות על עולם התעסוקה של ימינו.
משפט שהצחיק אותי נורא: "הס!", אמרה מרגרט, "ולא, אנסה להציג לך את הטון הרגוז של אימא שלך כשהיא אומרת 'האישה הזאת!'"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Remake מאת קוני וויליס, 1995
לא תורגם לעברית
בעתיד הלא ממש רחוק כבר לא יוצרים יותר סרטים חדשים, רק ממחזרים סרטים ישנים. ואז מגיעה להוליווד בחורה צעירה שרק רוצה לרקוד בסרטים. הספר הוא רומן דיסטופי קצר שהשאיר אותי עם מחשבות ארוכות על כוחה של היצירתיות המקורית ביצירה ועל מסעות בזמן. כל יצירה של קוני וויליס משאירה אותי עם מחשבות על מסעות בזמן.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Uncharted Territory מאת קוני וויליס, 1994
ארץ לא נודעת יצא לאור בעברית בתרגום עמנואל לוטם, הוצאת כתר 1997
כמו שכבר ניחשתן, קוני וויליס היא אחת הסופרות המועדפות עלי. בנובלה הזו היא מתארת את המסע של קארסון ופינדרידי לגילוי פני השטח של כוכב חדש. במסעם הארוך, המגלים צריכים להתמודד עם המלווה המקומי שלהם, עם חוקי התקינות הפוליטית של הפדרציה, עם סדרת הריאליטי שעושים עליהם ועם הרבה בעיות נוספות. אין כמו יציאה מאזור הנוחות האנושי כדי ללמד אותנו משהו על עצמנו.
הספר עצמו מכיל, בנוסף לנובלה, גם את הסיפורים הקצרים אפילו המלכה Even the Queen ומשמרת אש Fire Watch, שניהם מוצלחים ביותר וזכו בפרסי הוגו ונבולה, ועליהם אספר בפעם אחרת.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
הצרה עם עיזים וכבשים, מאת ג'ואנה קאנון 2016
תרגום: שי סנדיק
הוצאת תמיר סנדיק
כפר אנגלי גנרי, קיץ 1976. הקיץ החם ביותר שידע הכפר מעודו, משהו כמו יום שמשי רגיל בהחלט אצלנו. שכנה אחת נעלמת ושתי ילדות משועממות בחופשת הקיץ מחליטות לערוך חקירה כדי לגלות את נסיבות ההעלמות. כמו בהרבה דרמות אנגליות מהסוג הזה, יש הרבה בלשות, הרבה חיטוטים בחיים של שאר השכנים, והרבה תובנות לגבי האופי המסריח של עולם המבוגרים. חוץ מזה, המון איזכורים לממתקים אנגליים. אין כמו בלש אנגלי מתחת למזגן!
אלה היו חלק מהספרים שאהבתי לקרוא בתקופה האחרונה. מה אתן אוהבות לקרוא? אשמח שתספרו לי.
זה הכל להפעם. היו שלום ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥
♥ רגע! ידעתן שיש לגברת הבלים גם ערוץ יוטיוב? מה דעתכן להירשם לערוץ שלי ביוטיוב? ♥