מאז ומתמיד יש לי חמאה מתובלת במקרר שלי
אני משתמשת בה גם לחלבי וכן גם לבשרי . קוביה קטנה על סטייק רותח שווה טעם שלא מהעולם הזה .
כמובן שמי ששומר כשרות שיחליף למחמאה או מזולה אבל אין כמו טעם החמאה .
על פסטה טריה ועל כל מה שבא .
הכל תלוי בכם.
הפעם בחרתי לתבל את החמאה שלי בטעם פסטו עדין.
חמאה אני משיגה במעדניות רוסיות במשקל והיא מעולה .
בארץ חמאה הפכה מצרך החודש ולא ברור למה . אז יש יבוא והוא זול פי כמה . על הטעם אין ויכוח .
מאחר וקבלתי להתנסות במוצרי "דורות" שלפתי מהמקפיא שלי קובית בזיליקום קפואה .
ריח גנעדן -פשוט להתעלף.
חומרים טבעיים עושים לי את זה ומקלים לי על החיים בזכותם.
ויש עוד ועוד קוביות של עשבי תיבול נפוצים ומיוחדים
אז קחו לכם כמה דקות ויהיה לכם מעדן זמין .
מרככים 200 גרם חמאה .לא להמס בשום אופן היא צריכה להיות רכה ותו לא.
מעט מלח משהו כמו רבע כפית
רבע כפית גבישי שום יבש-לא אבקה -גבישים הם הטובים ביותר כאן.
רבע כפית פלפל לבן
קוביה קפואה של בזיליקום "דורות"
תבחשו היטב הכל על מנת שיהיה לכם ממרח הומוגני .
תעבירו לכלי מתאים כהחמאה בגובה של 3 ס"מ לערך ולמקרר לקיקור מכוסה .
כעת הכל תלוי בכם איך תחתכו.
החמאה יחסית רכה בשל הבזיליקום ובחותכן של עוגיות קטנטנות חתכתי גלגלים .
אפשר קוביות וכל מה שבא .
לכו להנות זה פשוט זה .
תרתיחו תפוחי אדמה לכמעט מבושל תניחו על מלח בישול בתבנית התנור מעל נייר אפיה .
רססו שמן ואפו שישחימו לכם.
פתחו בסכין.
תניחו חתיכת חמאה ותתענגו .
מבטיחה לכם.