חלום ושמו פסטה

זה היה טיול נהדר!! חלומם  הרטוב של כל חובבי הקולינריה – סיור קולינרי  בשווקי איכרים עמוסי כל טוב, ניחוחות, צבעים וטעמים  אי שם במחוזות איטליה.  את הסיור התחלתי בשוק האוכל המקומי ברומא מאובזרת בסל נצרים ענק שיתמלא לו אט אט רק בדברים טובים. התחנה הראשונה הייתה דוכן הגבינות עם ממתק איטלקי (המוכר לצורך העניין)  – מה תרצי פרינצי'פסה? הוא שאל אותי , תארוז לי בבקשה 500 גרם פרמז'ן, 200 גרם גרונגוזולה, כדור מוצרלה ואותך בתוך נייר עטיפה וסרט – ייבוא אישי שלי 😉 .אחרי שהוא ארז את עצמו והכנסתי אותו ואת הגבינות  לסלסלה והמשכנו לנו  בטיול הטעים תוך כדי הסברים שלי על ארץ ישראל ושהיא כמעט כמו איטליה רק בלי איטלקים ויהיה לו כיף פה ובדרך קניתי לנו תפוחי עץ אדומים בכדי לפתות אותו, בקבוק קיאנטי משובח שנתפוס ראש , צנצנת של לבבות ארטישוק רומאי (שלא יגיד לי אחר כך כשנריב שאין לי לב) ואיך לא פסטה טריה ששחתה בפסטו אלוהי . התיישבנו לנו בפיאצה וברגע שפרשתי את המפה המשובצת בכדי לפתוח לנו שולחן עם כל מה שקניתי ורגע לפני שהוא הוציא את הטבעת להציע לי נישואין היא העירה אותי ,אמא אני רוצה שוקו….. למה תיתי?? למה הרסת לאמא את החלום עד שהיא עשתה קצת חיים…

12553086_10153796025781280_6866606892127183197_n

אז התעוררתי מהחלום לעוד חלום והפעם אמיתי! לרגל ההשקה המבורכת של פסטת ברילה ללא גלוטן בארץ הוזמנתי לסדנת פסטה עם הצ'ארמר האיטלקי, המאסטר מסימיליאנו די מטאו שבישל לנו ממיטב מתכוני ארץ המגף. האמת? זו הפעם הראשונה שאני  טועמת פסטה ללא גלוטן והופתעתי לטובה.

היה טעים, ערב לחך ולעין 😉 קבלו שני מתכונים נהדרים שהמאסטרו ניצח עליהם וגם למדתי עוד משהו ממנו – בזמן שהפסטה מתבשלת הוא מכסה את הסיר על מחבת הרוטב (כך הרוטב נשמר חם).

12647116_10153796026146280_9090183707620199487_n

 

ספגטי ללא גלוטן בפסטו תרד וגורגונזולה

החומרים:

1 חב' ספגטי ללא גלוטן, "ברילה"

לרוטב:

 

100 גרם תרד טרי

3 כפות שמן זית מעולה

50 גרם גבינת גורגונזולה

100 גרם קשיו טבעי

אופן ההכנה:

בסיר גדול מרתיחים 5 ליטר מים, ומוסיפים כפית מלח. מוסיפים את עלי התרד הטריים, לבישול קצר של 3 דקות,מוציאים מהמים ומסננים.  מכניסים למי בישול התרד את הפסטה.

הרוטב: טוחנים את התרד ביחד עם שמן הזית למשחה במרקם אחיד, ומתבלים במלח ופלפל.

קולים את הקשיו על מחבת יבשה, עד להזהבה קלה, מוציאים מהמחבת וקוצצים מעט.

מעבירים את הפסטה לצלחת ,מוסיפים את פסטו התרד, ומגישים עם גבינת גורגונזולה ושברי קשיו מעל.

12642877_10153796025936280_6259282561642754537_n

 

פנה ללא גלוטן ברוטב ארבייטה וזיתים מרוקאים:

החומרים:

1 חב' פנה ללא גלוטן, "ברילה"

1 צנצנת רוטב עגבניות ארבייטה, "ברילה"

3 שיני שום

2 כפות שמן זית מעולה

20 זיתים מרוקאים מגולענים

צנצנת אנשובי בשמן

חופן צלפים בחומץ

אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר בינוני. קוצצים את שיני השום ומוסיפים את האנשובי לטיגון קצר,  מוסיפים את הזיתים והצלפים ומבשלים על אש בינונית עד שהשום מזהיב (שימו לב שלא ישרף),יוצקים את רוטב העגבניות, ומערבבים.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, ושומרים חצי כוס ממי הבישול. מוסיפים את מי הבישול לסיר הרוטב, מערבבים ומבשלים על אש קטנה כ- 5 דקות נוספות. יוצקים על הפסטה ומגישים עם מלא פרמז'ן.

 

** ניתן להשיג  בכל רשתות השיווק**

**המוצרים התקבלו להתנסות**

12631428_10153796025966280_2818629588420570972_n12647447_10153796025876280_9065599200482415310_n12647466_10153796025846280_5933538245280401108_n