חלה 50% 50%

וכך כותבת מירי ארזי " שישי אחר הצהרים, הבית אפוף בריחה של חלה טרייה שהכנתם בעצמכם- אין כיף גדול מזה. החלה המשובחת הזו עשויה מקמח כוסמין וקמח מלא " חגית- השתמשתי בקמח כוסמין וקמח לבן!

בחורה עם מחשב נייד

חלה 50% 50% 1

חומרים:

2/3 מים קרים

30  גרם  שמרית

2 ביצים

1 חלמון

1/3 כוס סוכר חום

1 כוס ו 2/3 קמח כוסמין

1 כוס ו1/2 קמח לבן

1/2 כף מלח

3 כפות שמן קנולה

125 גרם צימוקים כהים או חמוציות.

לציפוי:

1 ביצה,

שומשום, קצח,  פרג ומלח גס -מה שאתם אוהבים

הכנה:

מים+ שמרים+ ביצים+ חלמון וסוכר בקערת המיקסר- מערבבים עם וו לישה כדקה.

מוסיפים את שני סוגי הקמח ולשים יחד 1/2 דקה ומוסיפים את הצימוקים, השמן והמלח ולשים יחד 8 דקות- מתקבל בצק דביק.

ממכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי.

מחלקים את הבצק ל3 חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל ארוך.

שוזרים צמה ,מניחים על גבי נייר אפייה  ומתפיחים במקום חמים כשעה.

התפחת חלה

מחממים תנור ל 180 מעלות , מושחים את החלה בביצה טרופה ,זורים שומשום  ואופים 30 דק עד שהחלה שחומה יפה יפה