חלה מקמח חלה לראש השנה

בכל ראש השנה אנחנו נוהגים לאפות חלה עגולה, סמל לשלמות ומחזור השנה. צילום: לילך דה-פז.

"הטחנות הגדולות של א"י" מציעה מתכון לחלה מעולה לשבת ולחג

מתכון: ראסל זקס, המאפייה של ראסל, ירושלים

לאפיית 4 חלות במשקל 450 גרם כל אחת, תנור מחומם ל-180 מעלות, 40 דקות

חומרים:

  • 1 ק״ג קמח חלה ללא צורך בניפוי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
  • 550 מ"ל (1/3+2 כוסות פחות 1 כף) מים
  • 100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
  • 20 גרם (1 כף) מלח
  • 1 ביצה + 1 כפית מים להברשה
  • שומשום / קצח / פרג (לא חובה)

.

אופן ההכנה:

• מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח, בקערת מיקסר עם וו לישה, במהירות איטית במשך כדקה.

• מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח.

• לשִׁים להוצאת האוויר מהבצק. מכניסים למקרר למשך לילה (לא חובה. אם אין אפשרות, ניתן להתפיח פעם שנייה במקום קריר). מוציאים שוב את האוויר מהבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר להתפחה נוספת.

בכל ראש השנה אנחנו נוהגים לאפות חלה עגולה, סמל לשלמות ומחזור השנה. צילום: לילך דה-פז.
בכל ראש השנה אנחנו נוהגים לאפות חלה עגולה, סמל לשלמות ומחזור השנה. צילום: לילך דה-פז.

• מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומחלקים כל רבע ל-3 חלקים שווים.• יוצרים 3 רצועות וקולעים צמה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים כ-30 דקות לתפיחה נוספת.

• במהלך ההתפחה כשהביצה מתייבשת, מברישים שוב ומפזרים מעל שומשום, קצח או פרג. • אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד לקבלת צבע זהוב יפה.

למידע ולמתכונים נוספים:

http://www.hagdolot.co.il

https://www.facebook.com/hagdolot.co.il

 

לכבוד חגי תשרי, השיקה הטחנות הגדולות של א"י "קמח חלה"  קמח חיטה לבן מועשר, ללא צורך בניפוי, לאפיית חלות ומאפים בעלי נפח גבוה הקמח משווק באריזה מבוקרת, המונעת התפתחות חרקים

לכבוד חגי תשרי, השיקה טחנת הקמח הוותיקה "הטחנות הגדולות של א"י" בחיפה, "קמח חלה" – קמח חיטה לבן מועשר, ללא צורך בניפוי, המתאים במיוחד לאפיית חלות ומאפים בעלי נפח גבוה. הקמח החדש נארז סמוך לטחינתו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת המונעת התפתחות חרקים. האריזה המיוחדת חוסכת זמן וטרחה הכרוכים בניפוי הקמח.

חלות

קמח חלה מיוצר מתערובת של 5 סוגי חיטה מובחרים, באיכות גבוהה, והוא מועשר בגלוטן ובלתת שעורה, התורמים לקבלת מאפים אווריריים ובעלי נפח גבוה. הגלוטן הוא חלבון המצוי בגרעין החיטה אשר במגע עם מים בזמן עיבודו, תורם לגמישותו של הבצק ויוצר מעין רשת חזקה ואלסטית המייצבת את הבצק. הרשת מאפשרת להחזיק בגזים החודרים לבצק בעת הלישה, ובכך היא מעניקה ללחם נפח וגובה יפים.

קמח חלה
בנוסף לגלוטן, מועשר קמח החלה גם בלתת שעורה – גרעין דגן שעבר תהליכי הנבטה וקלייה. בזמן הנביטה נוצרים בגרעין אנזימים (עמילאז) שאחראים על פירוק העמילן והפיכתו ל"מזון" זמין לשמרים. הוספת לתת השעורה מייעלת את פעילות השמרים ומקצרת במידה ניכרת את פרק הזמן הנדרש להתפחת הבצק. הקמחמתאים במיוחד לאפיית חלות, לחמים, לחמניות, בצקי שמרים ולכל בצק הדורש נפח מאפה גבוה.

למוצרי החברה כשרות של הרבנות הראשית חיפה, וכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.

ניתן להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ, או להזמין במשלוח דרך אתר החברה.

לילך
בלוג על אמהות, בריאות, טבע, יופי, אופנה, נשים ואוכל טוב ובריא ♥ בקרו אותנו גם בדף הפייסבוק "אמא טבע".