חיתוכיות של אושר

חיתוכיות משלמות! נקודה. גם במראה, גם בטעם, גם בגימור, גם בחיתוך, גם בזריזות ההכנה אין שני להן.

DSC_0347

חייבת להזכיר לפני העלאת המתכון, חברה יקרה – עדי פלג, שסיפרה על המתכון שאמה כבר שנים מכינה ואני לא יכולתי להישאר אדישה אליו… ולמחמאות שהרעיפה עליו.

למצרכים: (מתאים לתבנית מלבנית של כ- 20 ס"מ על 15ס"מ)

לבסיס:

1 קופסא של חמאת בוטנים

3/4 כוס אבקת סוכר

200 גרם חמאה

2 כוסות ביסקוויטים (אני שמתי עוגיות חמאה) מפוררים

1 חב' קליק

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה

2 כפות מחית נוגט (לא חובה)

50 גרם חמאה

להכנה:

1. בסיר להמיס את החמאה. להוסיף את האבקת סוכר ולערבב יחד עד איחוד (לא צריך להמיס). להוסיף את החמאת בוטנים ולערבב הכל יחד עד איחוד.

2. לשים בקערה גדולה את פירורי הביסקוויט ולשפוך מעל את החמאת בוטנים, לערבב הכל יעד עד שהכל אחיד.

3. לרפד תבנית מלבנית בנייר אפייה, לשפוך לפנים את הבלילה, לפזר מעל קליק ולשים במקרר לחצי שעה.

DSC_0331

4. בינתיים, להמיס את השוקולד, החמאה והשמנת יחד. להוסיף את מחית הנוגט ולערבב עד שהשוקולד חום ומבריק.

5. לשפוך על הבסיס ולשים במקרר לצינון של שעה לפחות. רק אז יהיה ניתן לחתוך בצורה מושלמת את החיתוכיות.

6. לשמור בקופסא אטומה במקרר.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב