חיתוכיות גרנולה וסילאן

שני מצרכים, הכנה מהירה
ואתם מסודרים להפסקות המתוק בעבודה.

שני מצרכים,
הכנה מהירה
ואתם מסודרים להפסקות המתוק בעבודה בשבוע בקרוב!
לא שיש הפסקות רשמיות כאלה, פשוט מגיעה השעה בעבודה
שבה נזרקות לכל עבר קריאות נואשות,
בקול חלש ומיואש:
 "יש למישהו משהו מתוק??"
 
 
את החיתוכיות האלה (תמיד רציתי להשתמש במילה חיתוכיות בבלוג. יש מילה כזאת בכלל?),
אפשר להכין גם בדרך ארוכה יותר, שתהיה כמובן בריאה יותר. 
במקרה שלנו, מהר זאת הפונקציה השולטת. 
המצרכים:
 
 
 
גרנולה (לפי העדפתכם האישית, אני הוספתי גם שומשום). 
סילאן
 
היחס בין הסילאן לגרנולה צריך להיות בערך
כף סילאן לכוס גרנולה.
 
למשקיעים ומתקדמים,
אפשר להרכיב / להכין לבד את הגרנולה ולא לקנות מוכנה.
ככה יש לכם שליטה על התוספות, מתיקות וכו'.
את הסילאן אפשר להחליף בדבש.
אפשר כמובן גם להשתמש בסוכר,
מה שידביק את הכל בצורה טובה יותר אבל במקרה שלנו
הגרנולה כבר מכילה סוכר אז לא צריך להגזים.
 
אופן ההכנה:
 
 
– בתוך סיר / מחבת שמים את הסילאן וממתינים שיתחמם (לא רותח ובטח שלא שרוף).
– מוסיפים את הגרנולה ומערבבים דקה שתיים, לא צריך יותר.
  הסילאן למעשה משמש בתור ה"דבק" שמחבר את הגרנולה.
– את התערובת הרותחת (זהירות!) שופכים על נייר אפיה
  אני לא שימנתי את נייר האפיה, אפשר לשמן אם רוצים אבל לקחת בחשבון
  שמעט מהטעם של השמן יתווסף לחיתוכיות (אני מניחה, לא ניסיתי).
– מניחים מעליו נייר אפיה נוסף.
– באמצעות מערוך או עם הידיים – מעל הנייר העליון,
   (בזהירות!, אתם לא רוצים חתיכת גרנולה רותחת עם סילאן דבוקה לאצבע שלכם),
   משטחים את התערובת בהתאם לעובי הסופי שאתם רוצים שיהיה לחיתוכיות (במקרה שלי – דק).
– ממתינים שיתקרר מעט ואז מכניסים למקרר (או למקפיא אם אין לכם סבלנות).
  המטרה היא שהכל ידבק ויתקשה.
– מוציאים, חותכים לריבועים, מעויינים, טרפז שווה שוקיים (-:,
  מה שבא לכם.
 
 
 
– מפרידים את החיתוכיות בזהירות מהנייר, שלא יתפרקו.
  כשהן קרות, התהליך קל יותר.
 
– לוקחים קופסת פלסטיק ומניחים בתוכה את החיתוכיות.
– מפרידים בין השכבות עם נייר אפיה, שלא ידבקו.
– סוגרים את הקופסא, מכניסים למקרר.
 
– החלק החשוב:
  לזכור לקחת את הקופסא לעבודה
  וגם לשים את הקופסא במקרר בעבודה
 
בהנתן האות "משהו מתוק, מישהההההווווו"
מכינים כוס תה,
לוקחים חיתוכית אחת!
חוזרים על התהליך כמספר השותפים.
יושבים, לוקחים ביס קטן בחיתוכית המתוקה,
לגימה קטנה מכוס התה,
נושמים עמוק, מחייכים
וחוזרים לעבודה מלאי אנרגיה.
שבוע טוב.

[youtube 05yRP9gldZw nolink]

 
 מחפשים בכל זאת גרנולה שמכינים לבד?
 
 הגרנולה של אביגיל פולק כהן מהבלוג "פיסות מהחיים"
 
הגרנולה של אורלי כהן מהבלוג "חיים וטעים"
 
ויש גם מוזלי בריאות מ"בלוג הכושר של ג'ני"
בתיאבון