חטיפי שוקולד – לקטנים ולגדולים

לאירוח, נשנוש או לפינוק הזוגיות.
קל, פשוט וסוחט מחמאות ואנחות עונג. מה חשוב יותר מזה?
אזהרה: אצלנו, כל מי שפותח את המקרר חוטף אחד… (וחוטף צעקות…) לכן הם נקראים חטיפים 🙂

חטיפי שוקולד

 

את החטיפים האלה היתה מכינה שולמית, חברתי בתקופת הלימודים באוניברסיטה. היא נהגה להכינם כשהתארחנו אצלה כדי ללמוד לבחינות. התירוץ היה שזה כדי לשפר את יכולות הריכוז ולתת לנו אנרגיה. עובדה שעברנו את כל הבחינות בהצלחה, ועם עובדות אין להתווכח.
אני כבר מזמן לא בקשר עם שולמית, אבל לאחרונה ראיתי מתכון שרץ ברשת והזיכרון לחטיפים המתוקים האלה עלה לי מתהום הנשיה.

חטיפי שוקולד שיכורים לגדולים (לחטיפים ל"קטנים" מוותרים על השריית הצימוקים בברנדי)

מה צריך?

200 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות

חופן אגוזי מלך קצוצים

חופן צימוקים קצוצים שהושרו בברנדי במשך שעה שעתיים לפני הקיצוץ (לאירוח ילדים – מוותרים על האלכוהול!)

חופן פירות מיובשים קצוצים (חמוציות, פפאיה, משמש וכדומה)

10 סוכריות מרשמלו קצוצות (אני גוזרת במספריים. זה יותר קל)

חופן גרנולה טובה (או קורנפלקס)

אופציונלי – חצי כוס  קוקוס טחון

ההכנה פשוטה מאד:

ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים של 30 שניות. מוסיפים אליו את כל המרכיבים הקצוצים ומערבבים. אם התערובת נוזלית מדי, מקררים במקרר למשך שעה כדי שיהיה יותר נוח לעבוד. המרקם צריך להיות סמיך. בעזרת 2 כפות שמים מעט מהתערובת בעטרות נייר (מנז'טים) ומכניסים למקרר להתייצבות. שומרים במקרר. אצלנו – שומרים בבטן…

לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.