חטיפי כרובית ופצפוצי אורז

הסוד לאירוח מוצלח וגם מתכון פשוט, קל ומהיר למיני מאפים עם כרובית

אני אוהבת לארח ולמלא את השולחן במאפים, סלטים, תבשילים, לחמים וקינוחים. תמיד עם שולחן עשיר וצבעוני. אם זה אירוח מתוכנן מראש, אני יושבת לתכנן במה לפנק את האורחים, עושה רשימה של כל המצרכים שאני צריכה לקנות וביום האירוח נכנסת למטבח, שמה ברקע מוסיקה טובה ומתחילה לבשל. אם זה אירוח ספונטני, אני מסתדרת עם המצרכים שיש בבית, אבל לא מוותרת על הגיוון והצבעוניות. האוכל מקבל את הטאץ' הסופי עם כלי ההגשה. יש לי המון כלי הגשה בכל מיני גדלים, צורות וצבעים וכמובן גם שפע של כפות הגשה. בכל אירוח אני תמיד מתלוננת שחסרים לי כלים, אבל זה כבר סיפור לפעם אחרת.
לא תמיד צריך להכין מאכלים, שההכנה שלהם מורכבת. אפשר ליצור וואו בקלות בדרך ההגשה והצבעוניות של האוכל, למשל: לאפות את הפשטידה בתבניות של מיני מאפינס או מאפינס במקום בתבנית רגילה ולהגיש אותם בצורה של חטיפים קטנים. הכי יפה לערום אותם למגדל ולהגיש על צלחת מענייינת, בתוך סלסלת קש, בתוך קופסת פח צבעונית או בכל כלי לא שגרתי.
promo_long

חטיפי כרובית ופצפוצי אורז

מצרכים:
1 כרובית קטנה קצוצה דק בפודפרוססור או בslicer
1 כוס פצפוצי אורז
250 ג' קוטג' 5%
100 ג' גבינת חמד 5% מגורדת על פומפיה גסה
3 ביצים
1/3 כוס זיתים קצוצים לקוביות קטנות
מלח, פלפל שחור

DSC_9107

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
1. מערבבים את כל המצרכים בקערה.
2. משמנים בספריי שמן תבנית מיני מאפינס או תבנית מאפינס.
3. מעבירים את התערובת לשקעים שבתבנית וממלאים כל שקע לכל עומקו.

DSC_9103

4. אופים בתנור כ-30 דקות עד שהחטיפים מזהיבים.
5. מוציאים מהתנור ואחרי שמתקרר מוציאים את חטיפי הכרובית לצלחת הגשה.