חזה עסיסי לתפארת מדינת ישראל

חזה עוף על האש, בתיבול אסייתי, הופך את יום העצמאות למענג ובריא יותר.
חזה עוף + סלט ירוק עם חמוציות + בטטה צלוייה = ארוחת צהרים לתפארת מדינת ישראל

למי שמשתדל (כמוני) להימנע מבשר אדום, מצורף הנמשך מתכון מנצח לחזה עוף עסיסי בניחוח אסייתי שהופך כל מנגל להנאה צרופה ובריאה. חזה עוף הינו מקור מצוין לחלבון! בשר עסיסי ודל שומן.

כדאי לצלות או לטגן במחבת רק עד שמוכן ולא יותר – שלא יתייבש

המרכיבים :

1 ק"ג חזה עוף (לא לפרוס דק מדי ולא לדפוק לשניצל)

למשרה:

1/2 כוס רוטב סויה

1 כוס מים

2 כפות חומץ אורז (אפשר גם חומץ רגיל)

2 כפות סוכר חום (דמררה – סוגת)

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (או קוביית דורות)

1 קוביית שום כתוש (דורות)

מעט צ'ילי גרוס (לאוהבי החריף שבינינו)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי המשרה בקערה שיכולה להכיל בתוכה את נתחי העוף.
  2. משרים את חזות העוף במשרה לפחות שעה לפני הצלייה, אני עושה זאת לילה קודם.
  3. ביום חול – מחממים מחבת פסים מרוחה בכף שמן קנולה, (ביום העצמאות – מנגל) וצולים את חזה העוף כ- 3 דקות מכל צד.
  4. בתאבון.
  5. שיהיה לכולנו חיים וטעים!
אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.