חזה עוף ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות בתנור

בימים חמים כאלו, כשאין חשק לעמוד זמן רב במטבח, זה בדיוק המתכון לארוחה שלמה בתבנית אחת במינימום מאמץ

 תבשיל תפוחי אדמה וחזה עוף 2

כשלא מתחשק לעמוד שעות במטבח, במיוחד בימים חמים כמו אלו, זה המתכון בשבילכם.
מדובר במנה ממש, אבל ממש פשוטה להכנה. מקסימום 10 דק' של עבודה, לא יותר. לחתוך את הירקות, להכין רוטב ולהכניס הכל לתנור.

במנה אחת, שילוב של פחמימות וחלבונים בדיוק במידה שהגוף זקוק, כמעט בלי שומנים. תוסיפו קערת סלט והרי לכם ארוחה משביעה ובריאה בלי הרבה מאמץ.

אז איך זה הולך –

מצרכים –

8  פרוסות חזה עוף נקיים (עדיף פרוסות עבות כדי שזה ישאר עסיסי)
4 תפוחי אדמה פרוסים (חצי ס"מ)
2 בטטות פרוסות לרוחב (חצי ס"מ)
3 גזרים פרוסים לרוחב (1 ס"מ)
1 בצל פרוס

רוטב –
5 כפות שמן זית
1 קופסת עגבניות טריות מרוסקות (אני משתמשת במוצרי חברת Mutti)
1 כף רסק עגבניות מרוכז
3 כפות צ'ילי מתוק
1 כפית תבלין צ'ילי גרוס (למי שאוהב חריף)
1 כף פפריקה מתוקה
3 שיני שום כתוש
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה –

בקערית מערבבים את כל חומרי הרוטב. עדיף לטעום כדי לקבל איזון של הטעמים.

להכניס את חזות העוף לרוטב ולצפות את כולן.

בתבנית חסינת חום לפזר בתחתית את תפוחי האדמה, הבטטות, הגזרים והבצל.

תבשיל תפוחי אדמה וחזה עוף 1

עליהן להניח את חזות העוף ואת הרוטב שנותר, ניצוק על כל תפוחי האדמה והירקות באופן שווה כך שכל התבנית תהיה מכוסה ברוטב העגבניות.

לכסות את התבנית בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש על חום 180 מעלות לשעה.

אחרי שעה, להסיר את נייר הכסף, להעביר את התנור למצב גריל ונשחים את חזות העוף ותפוחי האדמה למשך כ- 10 דקות (תלוי בסוג התנור, אם חום התנור חזק, מספיקה צלייה של 5 דק').

זהו. מה שנותר כעת זה לאכול. ארוחה שלמה בתבנית אחת.

בתיאבון