חזה עוף בשום, יין לבן מיץ לימון ומרווה – מתכון מהמטבח האיטלקי

בחורה עם מחשב נייד

אוהבת את המטבח האיטלקי ואוהבת אוכל חמוץ – המתכון הזה  הוא שילוב של השניים וגם קל ביותר להכנה.

4-5 חזות עוף פרוסים דק – הכי קל לפרוס אותם כשהם קפואים למחצה או אפשר לבקש בקצבייה
קמח רגיל לקימוח
שמן זית לטיגון – בערך 3-4 כפות
3 שיני שום שמנמנות פרוסות
רבע כוס יין לבן
3-4 עלי מרווה טריים, (אם אין לא נורא)
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
מיץ לימון סחוט מחצי לימון עסיסי

מקמחים קלות את חזות העוף, מטגנים במחבת עם שמן זית חם עד אשר מלבינים/מזהיבים משני הצדדים ומוציאים לצלחת.
מוסיפים את שני השום למחבת, קליפת הלימון המגוררת, מיץ לימון ואת היין הלבן, מערבבים עם כף עץ ומגרדים את תחתית המחבת .
נותנים לנוזלים לבעבע כ5 דקות עד שמצטצמים מעט, מוסיפים 20 גרם חמאה, מערבבים בכף עץ עד אשר היא נמסה, מוסיפים את עלי המרווה.
מחזירים את חזות העוף ומערבבים בעדינות בעזרת הכף כך שיתכסו עם הנוזלים.
מבשלים כ 3-4 דקות נוספות ומורידים לצלחת הגשה.
מומלץ להגיש  עם אורז לבן ליד או פסטה.