חוקיות או לא להיות

שתי עוגות בשלוש שעות, אביבית ואני מתקתקות לטל חוקיות

צילום: הדס אלדר
תמונה: pixabay
תמונה: pixabay

 

טל של אביבית חגגה חוקיות בשבוע שעבר (למי שאין מתבגרים בבית, הכירו את המושג: יומולדת 18, הגיל בו מותר חוקית לשתות). לרגל המאורע המשמח התכנסנו אביבית ואני להכין לה עוגות יומולדת כייפיות ומרשימות. אביבית רצתה להכין לבד ורק לקחה אותי איתה ליתר בטחון.

הכנו שתי עוגות, בטעמים יחסית פשוטים כדי לא לאתגר את המתבגרים יותר מידי: עוגת גבינה ממש ממש קלה להכנה עם טריק הלאבנה שלי וטריק הגרידה של אלילי משכבר הימים כריסטוף מישאלק ועוגת שוקוהוליק קצת יותר מאתגרת אבל לגמרי DOABLE על טהרת השוקולד המריר.

למרות שבדרך כלל אני מעדיפה לעבוד במטבח בשקט עם עצמי גיליתי להפתעתי שאני מאוד נהנית, קודם כל זה נחמד שמישהו לידנו מתפעל מתנועות הקיפול, ההסברים והידע שלנו (כן, ליטופי אגו תמיד עובדים עלי) ועוד יותר נחמד היה שאביבית, תקתקנית העל התעקשה לשטוף כלים והיתה לגמרי ממוקדת מטרה, כך שאפילו הפסקות סיגריה בקושי עשיתי.

שלוש שעות הפיקו שתי עוגות שוות פלוס זמן איכות זוגי – WIN WIN.

>> כיתבו לי כאן בתגובות איזו עוגה או קינוח תמיד רציתם להכין ולא העזתם, ומה יעזור ויגרום לכם להיכנס למטבח להכין >>

יאללה, דָוַואי:

צילום: הדס אלדר
צילום: הדס אלדר

 

עוגת גבינה ותותים שיריב (החצי) הכי אוהב:

  • רמת קושי: קלללללללללללללל
  • זמן הכנה: בערך שעה עם מנוחה בזמן האפיה פלוס שטיפת כלים.
  • צריך: תבנית קפיצית 26, מרופדת בנייר אפיה

 

שני טיפים פשוטים ולא יומרניים אבל בעיני משדרגים כל עוגת גבינה, אותם שיתפתי עם אביבית וכמובן שגם אתכם:

  • לאבנה במקום גבינה לבנה, זה מה שיעשה את העוגה שלנו חמצמצה וכייפית
  • כה אמר כריסטוף מישאלק: "כל מה שניתן לשדרג עם גרידת לימון ישודרג, ויפה שעה אחת קודם". גרידת הדרים  מוסיפה המון ניחוח של רעננות ועוקצנות, אל תוותרו עליה

 

לפרורים (בצק פריך של דיוויד ליבוביץ')

חומרים:

  • 90 ג' חמאה חתוכה לחתיכות
  • כף שמן קנולה (13 ג')
  • 3 כפות מים (40 ג')
  • 1 כף סוכר (12 ג')
  • קורט מלח
  • כוס ועוד כף קמח (150 ג')

 

שקילות וכלים

  1. מחממים מראש תנור ל 210°
  2. מכינים תבנית תנור, מרופדת בנייר אפיה
  3. בסיר קטן: חמאה, שמן, סוכר ומים
  4. בקערית: קמח מנופה

 

הכנה

  1. מניחים את הסיר על הלהבה הכי גבוהה ומביאים לרתיחה חזקה, כדאי מידי פעם להניע את הסיר כדי לעזור לחמאה בהתמוססות.
  2. כשתכולת הסיר רותחת בעצבים מכבים ביד אחת וביד השניה שופכים את כל הקמח פנימה.
  3. מערבבים במרץ בכף עץ ולא שוכחים את הקמח בדפנות.
  4. תוך כמה שניות נוצר גוש בצק אחיד שקצת מזכיר במראה פירה.
  5. מעבירים את הבצק לתבנית, מחכים דקה או שתיים שהוא ירגע מהחום ואז משטחים, לא צריך להתאמץ, אנחנו ממילא נפורר הכל, אז ליצור שיכבה יחסית אחידה ולשחרר לתנור.
  6. אופים כרבע שעה, תלוי בתנור עד שהבצק מקבל גוון שזוף (לא שרוף!)
  7. מוציאים ומניחים להצטנן.
  8. כשהבצק קר, מפוררים אותו לפירורים.
  9. שופכים את הפרורים לתבנית ומהדקים אותם לשיכבה כמה שיותר אחידה.
  10. מעבירים למקפיא.

 

קצפת ותותים, צילום: גליה של המתוקים

למלית הגבינה חמצמצה:

חומרים:

  • 40 ג' אינסטנט פודינג (חצי חבילה)
  • 100 ג' סוכר (חצי כוס מדידה)
  • 500 ג' שמנת מתוקה (שני מיכלים של 250)
  • 200 ג' גבינת שמנת 30 %
  • 550 ג' לאבנה
  • תותים – כמה שבא לנו
  • גרידה מלימון אחד

 

שקילות וכלים

  1. בקערת המיקסר – אינסטנט פודינג, שמנת, גרידת לימון וסוכר
  2. בהישג יד: גבינות

 

הכנה:

אמרתי שזה הכי פשוט בעולם:

  1. מקציפים את השמנת עם הסוכר והחברים במהירות גבוהה עד שנוצרת קצפת יציבה.
  2. מוסיפים את הגבינות לקערה, מפעילים את המיקסר על המהירות הנמוכה ביותר ונותנים לו דקה להראות מה הוא יודע.
  3. עוצרים, טועמים – צריך להרגיש בפה מרקם של גבינה מוקצפת, לא קצפת ולא גבינה, זו גם ההזדמנות לוודא שמספיק מתוק לנו. אני אישית מיושרת על כמות הסוכר אבל זה עניין של טעם, אז אם נחוץ – פזרו עוד כף או שתיים של סוכר ותנו למיקסר לעשות את מה שהוא יודע. טעמנו, לא סגורים? ממשיכים עוד קצת. אביבית זיהתה מתי נכון לעצור, בלי נסיון קודם.
  4. כשהמלית מוכנה, שולפים את התבנית מהפריזר ובלי הרבה טקס שופכים את כל המלית פנימה.
  5. מיישרים, הכי טוב עם פלטה מדורגת או קלף אבל גם סכין פשוטה תעשה את העבודה, לוקחים שנייה להתפעל מעצמינו ודוחפים ללילה לפריזר.

 

הלילה בפריזר יאפשר לנו חילוץ קל מהתבנית, אם לא קריטי, גם ארבע שעות במקרר יעשו את העבודה, אבל עדיף לשים שקף כדי לחלץ בקלות..

בבוקר:

  • מוזגים מים רותחים לספל, טובלים בו מגבת מטבח נקייה ומעבירים על דפנות התבנית.
  • כשהמגבת מחליקה מעדנות על התבנית, מעבירים סכין או פלטה בין דפנות העוגה לתבנית ומשחררים.
  • מסירים את נייר האפייה ומעבירים לצלחת הגשה.
  • חותכים את התותים – איך שבא: אפשר לפרוסות, אפשר לקוביות קטנות ומקשטים כיד הדמיון.

 

מגישים קר.

הערות:

  • ואם בא לנו לשדרג? כאן בבלוג שלי יש מתכון לקרם לימון חלומי, (המתכון הוא לעוגת שוקולד לימון, צריך לגלול עד הקרם) מכינים ומוזגים על העוגה.
  • לא עונת התותים? אפשר פטל ואפשר גם להכין כמות כפולה מהפרורים, חצי הולך לתחתית והשאר נשמר בקופסא סגורה ומפוזר על העוגה לפני ההגשה.
  • לא בעניין לאבנה או חמיצות? החליפו את הלאבנה בגבינה לבנה – יצא סבבה, מבטיחה.

 

ועוגת השוקוהוליק? זה כבר לפוסט אחר, מבטיחה להעלות

 

נערת יום ההולדת עם העוגות
נערת יום ההולדת עם העוגות

עוד מתכונים? יש כאן אצלי באתר

לא במצב רוח להכין לבד? תמיד אפשר להתפנק בקינוחים שאני מכינה, לתפריט הקינוחים המלא באתר גליה של המתוקים.

Dancing in the kitchen
מקפלת, מערבבת, מזלפת ובעיקר רוקחת את הטעמים והצבעים של פריז אצלי במטבח. אנשים טובים, אוכל טוב ויין טוב עושים לי את זה - יחד עם פעמיים הפוך חזק, על הבוקר, לפני שאני מתקשרת עם העולם . זו אני, פיינשמקרית גאה