חומוס משנה חיים

מה הקשר בין חומוס, פרפרים בבטן ואוכל לציפורים

.יש אנשים שיש להם עבודה, ואחה"צ או בסופי שבוע מתפנים לתחביבים, ויש אנשים שהתחביב שלהם הוא העבודה שלהם

אני מהסוג השני. נושמת וחייה אוכל. או יותר נכון בישול,. מתלהבת כשעושים לי "טעימה עיוורת" ואני צריכה לנחש ממה מורכב המאכל, משתגעת על ליצור ארוחות שלמות משאריות, ומתה על להבריא מתכונים מוכרים. לבשל זה לא עול בשבילי אלא חלק ממהלך היום והחיים

.מארגנת את כל הקופסאות, דואגת שכל חומרי הגלם מסודרים בצידנית, אוספת את החוברות מתכונים, ויוצאת לדרך

לפני כל סדנה מרגישה את הפרפרים בבטן, תוהה האם ישתפו איתי פעולה, ישאלו שאלות, יגיבו בהתלהבות, או שמא יהיו צינים עם הערות כמו דוחן זה לציפורים, כוסמת זה כוס אמק (סליחה על הקללה), מתי יגיעו הסטייקים ועוד כאלו יצירתיים

מתחילים להגיע אנשים, מתישבים סביב השולחן, שותים ומקשקשים ואני מתחילה. טועמים את הלחם, מנגבים את החומוס עדשים, מלקקים את הטחינה סלק, והקסם קורה

Screenshot_20180810-065222_Facebook

הסדנה האחרונה שהעברתי היתה לי מרגשת במינה, אצל לקוחה שהפכה לחברה. היא הגיעה לסדנת בישול שלי לפני שנה וחצי, צחקנית, חייכנית, לא מבינה ממש מה היא עושה בסדנה. בשבילה אוכל בריא הוא אוכל לציפורים

דנה מיכל
אחותה רשמה את שתיהן לסדנת המתכון למטבח בריא, בשאיפה להכניס קצת שינוי בבית. היא על גבול הסכרת, כולסטרול גבוה, מגרנות לפחות פעם בחודש.
מתה על לחמניות טריות, חולה על חומוס, כל יום בצהריים יוצאת לאכול במסעדה אחרת, ובערב, פינוק עם סדרה חדשה, גלידה טעימה.
יצאה מהסדנה כלכך נרגשת  בעיקר לא מבינה איך היה טעים, ופשוט.
החומוס שהכנו בסדנה , כך היא אומרת, שינה לה את התפיסה, את החשיבה שבישול בריא הוא לא טעים, מסובך ויקר.
זה חומוס משנה חיים, כך היא אמרה לי.
אם כבר אתם שואלים מה איתה היום?
בדיקות דם תקינות, מצב רוח טוב, ואוהבת לבשל.
ואני- מאושרת לנכנסתי לה ללב, לנשמה ולמטבח.
מעונינים שאגיע עד אליכם לסדנת בישול בריא, צרו קשר בטלפון- 0544550277
כנסו לעוד הרבה מתכונים וטיפים למטבח בריא, פשוט וטעים.
IMG_20181110_185056_404 (1)
מתכון לחומוס משנה חיים

רכיבים:

כוס עדשים אדומות

3 כוסות מים

3 שיני שום , מיץ מחצי לימון

כפית מלח, 1/2 כפית כמון

1/3 כוס טחינה גולמית משומשום מלא

הכנה:

לשטוף היטב את העדשים, לסנן ולבשל עם המים על אש נמוכה בערך רבע שעה  עד רכות. לסנן.

לטחון במג'ימיקס או בלנדר את כל החומרים. להוסיף בהדרגה את הטחינה המלאה עד לקבלת מרקם חלק של חומוס.

אפשר לשדרג עם דלעת, דלורית או בטטה אפויות רכות ולהוסיף למג'ימיקס או להגיש עם קוביות של ירקות צלויים בתנור על החומוס.

בטבע שלי
בלוג מתכונים בריאים וטעימים מאת השפית ויועצת תזונה לאורח חיים בריא, שלי לרון אברהם.מנחה סדנאות בישול בריא וייעוצים להבראת המטבח. 0544550277