חומוס דלורית

המתכון הזה כל כך פשוט שאני לא מאמינה איך לא חשבתי על זה בעצמי. והחלק הכי מטורף – יש לזה באמת קצת טעם של חומוס!

בחורה עם מחשב נייד

מתוך הבלוג אז מה את עושה כל היום

חומוס דלורית. צילום מתוך הבלוג אז מה את עושה כל היום

אם אתם אנשי חורף

אתם בטח מבסוטים עד הגג השבוע

[אם היה לכם חשמל כמובן 🙁 ]

חומוס דלורית. צילום מתוך הבלוג אז מה את עושה כל היום

ואודה גם אני שבסתר ליבי

גם טיפוסת קיץ שכמוני –

לבי מעט התרחב למראה הגשם

חומוס דלורית. צילום מתוך הבלוג אז מה את עושה כל היום

אם אתם מביטים בגשם באהבה

ומחבקים את הרוחות

זה כנראה בגלל שאין לכם ילדים קטנים

עם אף פיצפון

וכשהוא מתחיל עם האפצ'ים

הלילה שלכם נצבע באפור ולבן

חומוס דלורית. צילום מתוך הבלוג אז מה את עושה כל היום

אם אתם מחייכים לעננים האפורים

כנראה שאתם לא צלמים המצלמים באור טבעי,

ובטח שלא צלמי אוכל

ובוודאי שלא רציתם לצלם דלעת

חומוס דלורית. צילום מתוך הבלוג אז מה את עושה כל היום

ואולי אתם פשוט אוהבים לצאת מהמשרד אחה"צ כשכבר חשוך?!

איזה מין אנשים אתם

אנשים שאוהבים את החורף?

ואיזה מזל שצילמתי

את החומוס דלורית הנפלא הזה

בשבוע בעבר

חומוס דלורית. צילום מתוך הבלוג אז מה את עושה כל היום

אבל אל תטעו לחשוב שאני מתלוננת על בוא החורף

לא ולא ((::

ספטמבר נגמר ואני הסתערתי על השגרה

והגעתי למלא דברים שתכננתי כבר המון זמן,

ובכלל – שנה חדשה זה תמיד כיף ומרגש,

ורק אחרי סוכות היא באמת מתחילה

חומוס דלורית. צילום מתוך הבלוג אז מה את עושה כל היום

חומוס דלורית

מדובר בעוד מתכון גאוני מבית היוצר של La Pain Quotidien

מאותו מקום שגילה לי על הממרח אפונה האדיר (בטוח כבר הכנתם אותו!:))

כל כך פשוט – איך לא חשבתי על זה בעצמי?

והחלק הכי מטורף – יש לזה באמת קצת טעם של חומוס

ואם תתנו למישהו לטעום ולא תגלו לו מה המרכיבים

הוא באמת לא ינחש מה יש בפנים (ניסיתי על כמה אנשים שעוסקים באוכל!)

אדיר!

וזה כל כך טעים! ובריא! גאוני כבר אמרתי?

אתם כל כך הולכים לאהוב את זה

חומוס דלורית. צילום מתוך הבלוג אז מה את עושה כל היום

חומרים

500 גרם דלורית/דלעת יפנית  – נטו – מקולפת, נקייה מגרעינים וחתוכה לקוביות

2-3 שיני שום

2-3 כפות טחינה גולמית איכותית

עלים מענף טימין אחד (לא לוותר!)

⅛ כפית כמון

⅛ כפית קינמון (אני יודעת שזה נשמע מעט, אבל חשוב שהתבלינים לא ישתלטו כאן)

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

זה הכל!

[למרות שאני עומדת לחפור עכשיו קצת, דעו שההכנה מאד קלה וקצרה!]

חומוס דלורית. צילום מתוך הבלוג אז מה את עושה כל היום

הכנה

להכנת הדלורית יש שתי שיטות: ניסיתי את שתיהן ולא הצלחתי להחליט מה יותר טעים אז – לשיקולכם.

אם אתם אגב מתעקשים להכין את הממרח הזה מדלעת דווקא – וזה עובד – זו כבר שיטה שלישית ומיד אפרט:

שיטה 1: אפייה – מחממים תנור ל-200 מעלות. שמים את קוביות הדלורית/דלעת יפנית יחד עם שיני השום על נייר אפייה ויוצרים שקית מאולתרת. מניחים את השקית על תבנית תנור – בצורה הפוכה כדי שלא תיפתח. המטרה היא ליצור אפקט של אידוי ללא איבוד נוזלים. אופים כ-25 דקות או עד שהדלורית רכה. דוקרים את השקית עם סכין כדי לבדוק שהיא אכן כזו.

שיטה 2: אידוי – מניחים את קוביות הדלורית (ללא השום) בסלסלת אידוי מעל סיר מים רותחים ומאדים עד שהיא רכה מאד. מעבירים למסננת ומייבשים היטב מנוזלים.

שיטה 3 – מיועדת לדלעת: הדלעת היא מימית יותר מדלורית ודלעת יפנית ולכן צריך לצלות אותה בתנור כדי שתאבד מהנוזלים שלה (אחרת יהיה לכם מרק ולא ממרח)

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את קוביות הדלעת על נייר אפייה, מזלפים כמה טיפות שמן זית, וצולים כ20-30 דקות עד שהדלעת רכה מאד ומתחילה להזהיב ומעט להשחים בקצוות. אבל לא צריך ליבש אותה לגמרי… 🙂

ולא – לא לבשל את הדלורית במים (אם רציתם לשאול)

המשך:

מקררים את הדלורית כעשר דקות כדי שלא תהיה לוהטת.

מעבירים אותה עם כל שאר החומרים למעבד מזון וטוחנים לממרח חלק חלק (חלק!)

טועמים ומוסיפים מלח (חשוב!), פלפל ושום כתוש – לפי הטעם.

מכינים טוסטים מלחם טעים,

מקשטים במלפפונים ועלי טימין,

ושמחים על הזמן הרב שנותר עד חנוכה 😉

ואגב –  זה נהדר גם לצד קערת אורז מלא  –

לגמרי הארוחת ערב שלי בחודש האחרון!