"חוויה עם מכחול בצהוב, אדום וכחול" – ספר מומלץ לשבת חורפית עם הילדים

20180329_094222

את החבילה הזו פתחתי קצת בחשש, אמרתי גם למזל מהדואר שאני לא יודעת מה זה ולא מחכה לשום חבילה. מהגודל היה לי ברור שזה איזה שהוא ספר, אבל איזה? לא ידעתי.

איזה התרגשות אחזה בי כשפתחתי את החבילה ושם הספר " חוויה עם מכחול בצהוב,אדום וכחול/סופי רחלנקו" ובתוכו מכתב המספר על הספר ובעיקר על היוצרת שלו. זה תמיד נחמד כשיש עוד מידע להשלים את התמונה.  הבאתי את הספר הבייתה וחיכיתי למועד המתאים שלא איחר להגיע.  ביום שלישי בבוקר אני מביטה מהחלון, רואה את העננים השחורים ואומרת לעצמי, מה פתאום גשם עכשיו, מה עושים עכשיו עם הילדים ואז נזכרתי. הילדים חיש מהר נשלחו למסגרות שלהם, שלפתי את הספר מהמדף והכנתי את הכל, שתהיה להם הפתעה בצהרים. איך שהם נכסו הביתה הם קלטו את השולחן בסלון מוכן ומזומן. ארוחת הצהרים נאכלה במהירות שיא, התיישבנו על הספה, אני באמצע, אביגיל בת 4 וחצי מימיני יוגב בן 7 וחצי משמאלי. נהנינו מהשירים ומשחקי המילים, הבן הגדול גם הקריא לנו חלק מהטקסטים הקצרים יותר ולאחר סיום הקריאה ניגשנו למלאכה.

בחלק השני של הספר יש רעיונות לפעילות עם הילדים בדגש על צבעי מים וצבעי גואש. בכנות הבן הגדול שלי היה קצת גדול לזה, משחקי ערבוב צבעים הם כבר לא לגילו והסתפק בלמצוא את התשובות בראש ופחות להתנסות עם הצבעים כמו שהנחו ומאוד נהנה ממשחקי החרוזים בצבעים שהיו בספר. הקטנה שלי ממש הייתה בעניינים, ערבבה צבעים כפי שהתבקשה, דיללה גואש במים.

לסיכום, ספר חמוד לגילאי 3-6 ולא יותר לטעמי, מושלם ליום חורפי בבית, אידאלי להורים שמגדירים עצמם "כלא יצירתיים" וצריכים הנחייה יותר מדויקת. נפלא כמתנה עם ערך מוסף, לא סתם עוד פאזל או עוד ספר, אלא ספר שירה, צבעוני ומאיר עיניים שגם נותן רעיונות כיצד לפעול עם הילדים. הדבר היחיד שפגם זה העובדה שצריך שיהיה בבית חומרי יצירה, אצלי אומנם יש אך לא בכל בית. אז אם אתם רוכשים את זה כמתנה, תוסיפו פלטה קטנה של צבעי מים, זה כבר ישדרג את כל העניין.

פרטים:

חוויה עם מכחול בצהוב, אדום וכחול

מחברת ומאיירת:סופי רחלנקו

הוצאת גוונים

שנת הוצאה: 2017

כריכה אחורית:

"חוויה עם מכחול בצהוב, אדום וכחול הוא ספר ססגוני בעל שילוב ייחודי של צבעי מים ושירים קצרים מחורזים.
הקורא נחשף לתהליך הרכבת הצבעים והגוונים השונים, לקצב שבחריזה, ואף מוזמן להתנסות בשתי הפעילויות — הספרותית והאמנותית.
סופי רחלנקו, המחברת והמאיירת, פותחת בפני האמנים הצעירים אשנב לאין־ספור אפשרויות הבעה בצבעים ובמילים.
אכן, הקריאה בספר זה היא מקור להשראה, להעשרה, לעידוד וליצירתיות, ומעל לכול — חוויה!"

paint-958689_1920

ספריית כבר תבור
בואו להכיר את הספרייה הכי יפה בארץ (אולי אני קצת משוחדת). את העשייה, את הצוות ואת האהבה למילה הכתובה ולקהילה שלנו.