חוגגים לשף הישראלי המבטיח בעולם במסעדת "ווסט סייד" במלון רויאל ביץ' בתל אביב

השף עמרי ייצג את ישראל בתחרות הבישול הבינלאומית: -השף הצעיר והמבטיח- שנערכת באקדמיה ברילה באיטליה

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב. צילום: נדיה היבא

לפני מספר ימים  נערכה חגיגה קולינרית במסעדת "ווסט סייד" במלון רויאל ביץ' בתל אביב. במסגרת האירוע חשף שף המסעדה עמרי כהן (25), את המנות אותן יציג בתחרות, במסגרתה ייצג את ישראל בתחרות הבישול הבינלאומית: "השף הצעיר והמבטיח", שנערכת ב 26.9 ב"אקדמיה ברילה" באיטליה – גם אני הייתי שם.
השף הצעיר עמרי כהן , פתח את האירוע ואמר: "בניתי תפריט בהשראה מהמטבח האיטלקי, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים ושילובה של פסטה "ברילה" אשר איתה אבשל בתחרות."

מסעדת ווסט סייד – מימין השף עמרי כהן עם סתיו יואלי מנהלת חטיבת המזון בחברת שסטוביץ
ומשה קניאס מנכל רויאל ביץ תל אביב

 
סתיו יואלי, מנהלת חטיבת המזון בשסטוביץ, אמרה שלראשונה בתחרות הבינלאומית "השף הצעיר והמבטיח" משתתף שף ישראלי, תחרות אשר מתקיימת באיטליה ב 6 שנים האחרונות.
עוד הסבירה יואלי: "התחרות נערכת מידי שנה בעיר פארמה בחסות "האקדמיה של ברילה", מוסד קולינרי שמטרתו לקדם את תרבות האוכל האיטלקי והמטבח הים תיכוני. בתחרות משתתפים שפים ושפיות צעירים מ-20 מדינות אשר נבחרו בקפידה ע"י נציגות ברילה. מטרת התחרות לחבר בין המטבח הישן והקלאסי למטבח המודרני בו יתבקשו המשתתפים להציג 2 מנות מקוריות – קלאסית ומודרנית.
השתתפות ישראל בתחרות מראה את גודלו של המותג ברילה בשוק הישראלי וההערכה למטבח הישראלי בעולם".
מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב
צילום: נדיה היבא

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב
צילום: נדיה היבא

עוד הסבירה יואלי: "כמותג קולינרי מוביל בתחום ייסדה חברת ברילה העולמית את "האקדמיה" שמטרתה לפתח את תרבות הקולינריה האיטלקית ברחבי העולם. מוסד זה פועל בכמה תחומים כגון טיפוח החקלאות.
בתום הדברים הרמנו כוסית לשנה החדשה, איחלו הצלחה לשף המבטיח שהגיש את המנות והסביר עליהן.
מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב
צילום: נדיה היבא

 
וכמובן אי אפשר לא לספר לכם, וגם להראות לכם בצילומים, מה טעמתי מהתפריט שהוכן במיוחד לערב החגיגי על-ידי שף עמרי כהן .
במנות הראשון הוגשו:
מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב. צילום: נדיה היבא

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב. צילום: נדיה היבא

לחם הבית בליווי  מתבלים

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב. צילום: נדיה היבא

סלט עגבניות – עגבניות בצבעים, גספצ'ו עגבניות, פירורי לחם שום, צ'יפס בזיליקום ובלסמי

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב. צילום: נדיה היבא

סשימי טונה אדומה – בייבי חציל שרוף, וינגרט פלפל חריף ולימון כבוש, זרעי כוסברה, צנוברים וזרעי עגבניה

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב. צילום: נדיה היבא

פטה כבד אווז וערמונים – אגסים מזוגגים ביין אדום ושאטה, בריוש ואגוזי לוז

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב. צילום: נדיה היבא

סלט עוף מזרח ומערב – חזה עוף מבושל, עלים ירוקים, איטריות אורז מטוגנות, שומשום קלוי ורוטב סאטה

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב. צילום: נדיה היבא

אספרגוס לבן ותירס – אצבעות פולנטה צלויות, פטריות מלך היער ושימג'י בציר פורצ'יני וחלמון קונפי

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב. צילום: נדיה היבא

סיגר דגים – עגבניות מגורדות, לאבנה עמבה ועלים טריים

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב. צילום: נדיה היבא

מנת טעימות השף: פנה שוק אווז – פסטה פנה ברילה, ציר עוף חום, ראס אל חנות, ירקות ורש וכוסברה

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב. צילום: נדיה היבא

בעיקריות טעמתי: פילה לוקוס ודף לזניה – קרי עגבניות ים תיכוני, גרגירי חומוס, ירוקים צלויים וזיתים סוריים

ואיך אפשר לסיים ארוחה מעולה ללא קינוחים שהיו לא רק מרהיבים בהגשה אלה גם מאוד מושקעים ומורכבים   מחומרי גלם שונים שהשתלבו מעולה בטעמים

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב. צילום: נדיה היבא

ספירלה טרופית – מוס קוקוס, קרמו מנגו, סורבה אננס, גנש פסיפלורה, ג'לי פינקולדה, ספונג' קוקוס, קוויאר קוקוס, טוויל וניל, סלט אננס טרי, אננס ומנגו מיובשים

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב. צילום: נדיה היבא

לימוצ'לו – סבלה, ריבת לימון, קרם לימון, דפי מרנג, קרם שאנטילי, מרמלדת לימון, ג'לי לימונצ'לו

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב. צילום: נדיה היבא

מרק פיטריות יער – סלט קר של מיקס פירות יעק וטפיוקה, מתובל בוניל, קליפת הדרים ורום, קנלוני במילוי קרם דיפלומט וגלידת תות

מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' תל-אביב. צילום: נדיה היבא

שוקו ווסט – בראוניז, פטיסייר וניל, קרם שוקולד, קרם קרמל מלוח, קראנץ' נוגט, פופקורן מסוכר ובננות מקורמלות

ומכאן שולחת איחולי הצלחה לשף עמרי כהן בתחרות בתחרות הבינלאומית "השף הצעיר והמבטיח" .

ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היח"צ