חוגגים לפנס הראשון של תל-אביב: בכירי חברת חשמל חגגו 96 שנה לתחנת הכוח במוזיאון נחום גוטמן לאמנות

בוקר טוב
מימין ציפי לנדאו מוניקה לביא אורן הלמן דליה בודינגר. צלם יוסי וייס.

חוגגים לפנס הראשון של תל-אביב:
בכירי חברת חשמל חגגו 96 שנה לתחנת הכוח
במוזיאון נחום גוטמן לאמנות

בכירי חברת החשמל, בראשם סמנכ"ל שיווק ורגולציה אורן הלמן ודוברת חברת החשמל דליה בודינגר הגיעו בחמישי האחרון (20.6) יחד עם בני משפחתם, לקחת חלק באירוע הפנינג "פנס ראשון", במוזיאון נחום גוטמן לאמנות.

האירוע התקיים לכבוד יום הולדתה ה-96 של תחנת הכוח הראשונה ובמסגרת שבוע הספר, וכלל אירוע חגיגי לקהל הרחב שחשף את פנסי הרחוב הראשונים של העיר תל-אביב באמצעות פעילות יצירתית, ספרותית והיסטורית.

ציפי לנדאו, יו"ר מוזיאון נחום גוטמן לאמנות, פתחה את האירוע ואמרה כי שיתוף הפעולה בין גופים אמנותיים כמוזיאון וחברות מסחריות כחברת החשמל הוא שילוב מנצח.

אחריה דיברה מוניקה לביא, אוצרת ראשית ומנכלית המוזיאון שאמרה: "המבוגרים שבנינו זוכרים את הספר "עיר קטנה ואנשים בה מעט" של נחום גוטמן, המתמקד בפנס הרחוב הראשון בתל-אביב שעמד בפינת רחוב הרצל ושדרות רוטשילד. הדרך הטובה ביותר לחבר את הילדים לסיפורי המורשת, הינה באמצעות אמנות".

דליה בודינגר דוברת חברת החשמל: "המורשת של חברת החשמל מתעוררת לחיים כל פעם, כל יום ובכל מקום במתקנים, באתרים ובפעילויות שמחברות את הציבור הישראלי לנתיב האור שיצרנו. חשוב לנו להמשיך ולספר לילדנו את סיפור הקמתה של חברת החשמל המזכיר כמה משמעותי היה רגע חיבורן של השכונות הראשונות לרשת החשמל ".

לאחר דברי הברכה של המארחים, התפנו האורחים לפינות הפעלה ויצירה, כולל שעת סיפור "פנס רחוב ראשון" מאת נחום גוטמן, סיור מודרך בתערוכה "נופים נסתרים מפות נעלמות" אשר מספרת את סיפור הקמתה של תל אביב מבעד לעיניו של נחום גוטמן ועוד.

בתום האירוע לקחו האורחים חלק בסדנת "נתיב האור" של חברת החשמל, במסגרתה התנסו בייצור חשמל, טעינת קבלים, יצירת מעגל חשמלי ועוד.

במהלך ההכנות לאירוע התברר כי זהו לא שיתוף פעולה ראשון בין חברת החשמל למוזיאון נחום גוטמן ונמצא פוסטר אשר הופק לפעילות משותפת שהתקיימה לפני כ-15 שנה ובו מככב הפנס הראשון – ציורו של נחום גוטמן. הפסוטר זכה להתעניינות רבה והפך לכוכב הערב כשכולם ביקשו להצטלם ולעשות סלפי לידו.

עם סיום הפעילות נרשמה התעניינות רבתי בחנות המוזיאון לרכישת ספרו של נחום גוטמן.