לחוביזה התוודעתי עוד בהיותי קטנטונת שרצה בג'בלאות של יפו שאז היו מרווחים וצמחיה טבעית ופראית שכבר איננה היום .
היתה לי ילדות מאושרת עם חול,רוח,שמש ומים וילדים לרוב משחקים בתופסת ,קלאס,גומי או 6 אבנים .
היו עוד משחקים לרוב שכולם איחדו את כולנו .
הזענו,רצנו והיינו סקרנים לטעום הכל מהכל.
לחוביזה קראנו לחם גמדים? למה? כי הפרי דמה ללחמניה ירוקה וקטנה והיא טעימה ומישהו החליט שאת זה אוכלים הגמדים כלחם .
נו ילדות מאושרת של קסם,סיפורים ודמיונות חביבים .
שנים רבות לא ראיתי חוביזה עד אשר…עד אשר נסענו דרלינג ואנוכי דרומה וטעינו בדרך .
עברנו במרחב פתוח וראה זה פלא כל ילדותנו צפה ושנינו כתינוקות מחייכים ונהנים ירדנו והתחלנו לאסוף חוביזה .
היה זה לפני שנים ספורות ולפתע החלו לצוץ לנו בחצר חוביזות נפלאות עם עלים גדולים ויפים .
שאפספס?
זכרתי שסבתא שלי נהגה למלא עלים יפים כאלו .נו טוב אספנו לה וזה היה זול .
החלטתי למלאן ולכבד בהן חברה טובה שהזמנתי כאורחת -מיכלי היפה ואת אמא שלי ששוכבת אחרי פציעה מהחלקה בבית .
שנלך בדרך המילוא?
תאספו לכם עלי חוביזה גדולים ויפים לפחות 25 במספר .
יש לשטוף היטב מאבק וכנימות ולהניח במסננת להגיר נוזלים .
למלית –
כוס גדושה באורז עגול כזה שמכינים איתו ריזוטו -לשרות במי ברז שעתיים ולשטוף.
חצי כפית מלח
2 כפות תבלין לדגים של אהרוני שקניתי ולא אהבתי על דגים אבל חמיצותו והשמיר שבו הסתדרו לי יופי פה .
2 כפות בצל מטוגן מיובש או בצל קטן קצוץ ומטוגן להזהבה במעט שמן (2-3 כפות)
פלפל לבן ופלפל שחור גרוסים לפי הטעם . הלבן נותן מעט עוקץ .
(אפשר צימוקי קורינת קטנטנים וצנוברים קלויים למי שרוצה)
לרוטב
2 כוסות מים רותחים
כפית סוכר חום ,כפית מלח
2 כפות שמן
1/2 כוס מיץ לימון
פלפל שחור גרוס לפי טעם
4 שזיפים יבשים ללא גלעין וקצוצים
מניחים כל עלה עם פניו אלינו הגבעול יה=99ה למעלה
ממלאים כפית מלית ומקפלים כמו בלינצ'ס
הגבעול יהיה למעלה ויופי העלה יראה כשיהיה מוכן ומבושל .
מסדרים צפוף בסיר מתאים ומניחים מעל צלחת כבדה
שופכים את הרוטב מעל הצלחת בזהירות
מבשלים כחצי שעה .
הגשתי חמים עם עוד קצת לימון .
ממכר הדבר הזה.קטפנו כבר עוד למלא .
בתיאבון .
אגב ניתן להתאים תבלינים למה שאוהבים בבית וניתן להוסיף בשר טחון .