חדש על המדף: קמח לחם מלא 100% של הטחנות הגדולות של ארץ ישראל ומתכון להכנת לחמניות

לקמח המלא ערכים תזונתיים ובריאותיים גבוהים, שכן הוא מכיל 100% מהסובין שבגרעין החיטה העשיר בסיבים תזונתיים. מתאים במיוחד לאפיית לחמים, לחמניות, בצקי שמרים בכתבה גם מתכון להכנת לחמניות רכות ואווריריות

טחנת הקמח הוותיקה "הטחנות הגדולות של א"י" בחיפה משיקה מוצר חדש בשוק הקמחים: "קמח לחם מלא 100%".
הקמח מיוצר מחמישה סוגי חיטה שונים באיכות גבוהה שנבחרו בקפידה, וגרעיניהם נטחנו בשלמותם. לקמח המלא ערכים תזונתיים ובריאותיים גבוהים, שכן הוא מכיל 100% מהסובין שבגרעין החיטה העשיר בסיבים תזונתיים.
כמו כן הקמח המלא הוא מקור מצוין לסידן, ברזל, סלניום, אשלגן, ויטמינים מקבוצה B, ויטמין E ועוד.

הטחנות הגדולות של ארץ ישראל.. קמח לחם מלא 100%
הטחנות הגדולות של ארץ ישראל.. קמח לחם מלא 100%

ייחודו של קמח הלחם המלא הוא שבנוסף להיותו מלא 100%, הוא מועשר בגלוטן, כך שהלחמים והמאפים שנאפים ממנו מלאים ועשירים בערכים תזונתיים, וגם אווריריים ובעלי נפח רב.
הגלוטן הוא חלבון המצוי בגרעין החיטה, אשר במגע עם מים בזמן עיבודו, תורם לגמישותו של הבצק ויוצר מעין "רשת" חזקה ואלסטית המייצבת את הבצק. רשת זו מאפשרת את החזקת הגזים החודרים לבצק בעת הלישה, ומעניקה ללחם נפח וגובה יפים.
הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת מדיטבע לרפואה משלימה, מרחיבה על יתרונות הסיבים התזונתיים שבקמח המלא:
לסיבים התזונתיים המצויים בדגנים המלאים ובקמח המלא יתרונות בריאותיים רבים. הם גורמים לתחושת שובע לאורך זמן, מסייעים לאיזון רמות הסוכר בדם ולהפחתת רמות השומנים והכולסטרול בדם, וכן מסייעים לעיכול תקין ומניעת עצירות. מומלץ לשלב בשתיית מים מרובה.
לחמניות מקמח לחם מלא.100% צילום - מנחם גרייבסקי
לחמניות מקמח לחם מלא.100%
צילום – מנחם גרייבסקי

הקמח מתאים במיוחד לאפיית לחמים, לחמניות, בצקי שמרים ולכל בצק הדורש נפח מאפה גבוה.
מוצרי החברה כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה, ובכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר אריזת קמח לחם מלא 100%:     8-7 ₪ (לאריזה של 1 ק"ג).
מתכון להכנת לחמניות רכות ואווריריות מקמח לחם מלא 100%
חומרים ל-24 לחמניות – 58 גרם כל אחת
אפייה: 25-20 דקות, תנור מחומם ל-180 מעלות
מצרכים:
120 מ"ל (1/2 כוס) מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים
120 גרם חמאה מלוחה רכה
90 גרם דבש
3 ביצים
240 מ"ל (1 כוס) חלב חמים
625 גרם (5 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1/2 כפית מלח
אופן‭ ‬ההכנה‭:‬

  • מערבבים מים חמימים ושמרים בקערה קטנה או במד ליטר ומניחים בצד לתסיסה.
  • שמים חמאה מלוחה ודבש בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הביצים, דואגים לנקות עם לקקן את צידי הקערה במהלך הערבוב.
  • מוסיפים את השמרים התוססים במים ואת החלב החמים.
  • מוסיפים 563 גרם (4.5 כוסות) קמח ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק.
  • מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה. ממשיכים לערבב כ-2-3 דק' ואם צריך, מוסיפים לאט את שאר הקמח. הבצק שיתקבל יהיה דביק אבל לא נוזלי. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-3 דק'.
  • הבצק מוכן כאשר מעבירים אצבע בבצק והבצק נמשך אך לא נשאר על האצבע.
  • מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לתפיחה, למשך כ-1 שעה.
  • בינתיים משמנים תבנית בגודל 33 23 בחמאה מלוחה ומניחים בצד.
  • כאשר הבצק מכפיל את נפחו מוציאים מהקערה למשטח נקי ולשים כ-1 דקה. מכסים את הבצק במגבת ומניחים בצד למנוחה למשך כ-3 דק'.
  • מחלקים את הבצק ל-24 חלקים ומעצבים לכדורים. מסדרים את הכדורים בתבנית, מוודאים שהכדורים נוגעים קלות אחד בשני (דבר זה ייתן מרקם אוורירי ומיוחד בקצוות הלחמניות).
  • מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לתפיחה עד לכ-3/4 מהגובה, כ-1 שעה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 25-20 דק' עד לקבלת גוון זהוב.
  • מוציאים מהתנור ומורחים בחמאה מלוחה מומסת.

 

pizap.com14747873314682

 
להשיג ברשתות ובחנויות:
רשת לגעת באוכל, רשת חנויות הטבע בוסתן, ברכל, נתיב החסד, מרכז מזון יהודה, סופר ספיר, סיטונאות רחמים, עזרה וחסד, סופר טוב מודיעין, שפע ברכת השם בית"ר עילית, דיפ שיווק, מאיה בוטיקטבע, רני אורגני, ל.א.ב.ל, המאפייה של ראסל ירושלים, סופר הס (כפר הס), לחם ברויטמן אילת, לחם בורקין בנימינה, ובחנויות מובחרות נוספות.
מידע על חנויות נוספות אפשר לקבל בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות או בטלפון: 04-8672137.
למידע ולמתכונים:
לאתר הבית ולמתכונים    http://www.hagdolot.co.il/
לדף הפייסבוק     https://www.facebook.com/hagdolot.co.il

שנה טובה ומתוקה וחג שמח לכל בית ישראל!!!

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היח"צ