חברת "בלדי" משיקה בימים אלו מוצר חדש שמגיע למקררי רשתות השיווק: סטייק פורל-ים נורבגי קפוא, הנבחר כמוצר השנה של חברת "בלדי" אשר חוגגת בימים אלו 100 שנה להיווסדה.
פורל-ים נורבגי הנו דג ממשפחת הסלמון אשר מגיע היישר מהפיורדים הידועים של נורבגיה, צבעו אדמדם ובשרו עסיסי וטעים הודות לתכולת השומן הבריא. גם טעמו מזכיר את טעם דג הסלמון.
הדג עשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 3, אשר מיוחסות להן השפעות בריאותיות חיוביות. הדג שמגיע במצב קפוא הינו 100% דג!, לא מעובד!, ללא כימיקלים!, ללא תוספת מים!.
חייבת לציין, שבניגוד לסוגי דגים קפואים אחרים שאני מכירה, הסטייק פורל ים נורבגי הוא ללא טעמי לוואי וצורתו לא משתנה אחרי ההפשרה.
מחקרים אחרונים בתחום הוכיחו קשר בין צריכת דגים ובין ירידה באחוזי הסיכון למחלות לב, שבץ ואלצהיימר.
פורל ים נחשב מזון עשיר בחלבון ודל בשומן רווי. בקרוב יושק המוצר השני בסדרת מוצר השנה – "פילה פורל ים נורבגי מנות".
בכל אריזה 4 סטייקים של דג פורל ים נורבגי שמתאים ל-4 סועדים.
משקל אריזה נע בין 800 גרם ל- 1.2 ק"ג.
סטייק פורל-ים נורבגי מושרה במיץ לימון
הדג כשר בהשגחת בד"צ חוג חת"ם סופר ובד"צ בני ציון ירושלים
מחיר מומלץ לצרכן של סטייק פורל-ים של חברת "בלדי" נע בין 44.90 ₪ לבין 49.90 ₪ לק"ג.
ניתן להשיגו ברשתות השיווק הבאות:
מחסני השוק, סופר ספיר, ויקטורי, סופר ברקת, רשת קו-אופ שופ, מגה, יוחננוף, מחסני להב, פרש מרקט ורמי לוי.
וכמו שהבטחתי, הנה מתכון קל, פשוט ומהיר להכנה.
בדרך לתנור…
סטייק פורל ים נורבגי בתנור
מתאים ל-4 סועדים
1 חבילה (שקית אטומה) של סטייק פורלים נורבגי (4 סטייקים)
לשטוף היטב את הדגים מתחת למים זורמים, להניח בקערה ולסחוט מעליהם לימון שלם למשך 20 דקות.
לאחר 20 דקות לשטוף את הדגים מהלימון ולהחזיר לקערה נקייה.
להכנת הרוטב:
פלפל שחור גרוס
מלח גס
חצי ראש שיני שום כתוש
שמן זית
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ושופכים על הדגים בקערה. כשכל נתח מכוסה היטב מכל צדדיו ברוטב, מסדרים בתבנית אפייה, ומכסים בנייר כסף.
בתנור שחומם מראש על 200 מעלות אופים למשך 15 דקות, מורידים את כיסוי נייר הכסף, ואופים עוד 5 דקות להשחמה קלה.
לשים לב: לא לאפות את סטייק הפורל יתר על המידה, אחרת הוא יצא יבש.
בתיאבון!!!
ערכה: נדיה היבא