חגיגת קיץ בצלחת

IMG_7955_800x533

והיא מתאימה גם לטבעוניים.

IMG_7901_800x533

למה ארוחת קיץ בצלחת?

כי היא צבעונית

כי יש בה ירקות

כי יש בה צימוקים

כי יש בה עדשים

והיא נהדרת, קלה לעיכול ומתאימה לימות הקיץ החמים.

יאללה

בואו איתי

IMG_7840_800x533

מה

1/2 כוס עדשים שחורות או ירוקות מבושלות במים רותחים ומסוננות. (בישול העדשים בהמשך)

כוס אורז בסמטי שטוף ומסונן

1 כוס אטריות למרק (לא הדקיקות מידי)

3 גזרים מגוררים דק

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

4 שיני שום מגוררות

בהרט,מלח, פלפל

חצי כוס עגבניות מרוסקותֿ

1/2 כוס צימוקים כהים

מעט צ׳ילי

שמן זית

2.25 כוסות מים רותחים

IMG_7846_800x530

איך

לבישול העדשים : בסיר עם מים רותחים מוסיפים עדשים שחורות או אם אתם מצליחים למצוא את הירוקות הכהות (ראו צילום) אם לא, אפשרי גם חומות.

מרגע הרתיחה מבשלים בדיוק 15 דקות .

מכבים את האש מוסיפים חצי כפית מלח, מערבבים ומכסים בדיוק לחמש דקות.

מסננים.

IMG_7858_800x496

לתבשיל

בסיר רחב מוסיפים שמן זית ואת הבצל. מטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב-להשחים,מוסיפים את השום וממשיכים לטגן

מוסיפים את האורז השטוף ואת האטריות וממשיכים לטגן עד ששגם הם משחימים מעט.

מוסיפים את הגזר המגורר, מלח, פלפל, בהרט ולערבב.

להוסיף את המים הרותחים ולהעביר ללהבה נמוכה. לערבב ולהוסיף את הצימוקים .

לבשל מכוסה כ-15 דקות.

להוסיף את העדשים ולערבב.

לכבות את האש ולהשאיר מכוסה כ=10 דקות.

זהו

מוכן.

בתיאבון.

נהדר כתוספת, כתבשיל עיקרי ,עם סלט , עם יוגורט קר.

IMG_7944_800x533