חגיגת גבינות של תנובה, פוקצ'ות עם גבינה פטה עיזים 5% שומן וגבינת גבע / פרמזן 23% שומן

חג השבועות, החג בלבן, חגיגת גבינות … מתכון לפוקצ'ות מגבינות של תנובה, גבינת פטה עיזים 5% שומן גבינה מלוחה. וגבינת קשה מחלב בקר גבע / פרמזן 23% שומן .

בחורה עם מחשב נייד

קיבלתי להתנסות מוצרי גבינות מתנובה והדבר הראשון שהכנתי הוא פוקצ'ות, כהרגלי בימי שישי אני מכינה לבן זוגי שאוהב פוקצ'ות והפעם פוקצ'ות חלביות  טעימות מהמוצרים שקיבלתי לחג השבועות, קבלו את המתכון שלי לפוקצ'ות.

                   הכנתי את הפוקצ'ות מגבינות של תנובה,  גבינת פטה עיזים 5% שומן גבינה מלוחה.                           וגבינת קשה מחלב בקר גבע / פרמזן 23% שומן .

10305256_10152842401598452_750807177062180959_n

הפוקצ'ות שלי לחג השבועות ממוצרי תנובה

המתכון :

1/2 ק"ג קמח (4 כוסות) קמח לבן .

1 כף שמרים יבשים או חצי קובייה טרייה (שמרית) .

1 כף סוכר .

1/2 כף מלח (להוסיף בסוף) .

2 כפות שמן זית .

1+1/2 כוסות מים פושרים .

ההכנה:

* מערבבים חומרים יבשים חוץ מהמלח .

* מוסיפים מים, שמן, ולשים ביד או במיקסר .

* מוסיפים תוך כדי לישה מלח .

* הבצק רך ודביק (זה בסדר) .

* בידיים משומנות להוציא את הבצק לשקית ניילון נקייה .

* להניח על צלחת את השקית ניילון לקשור עם רווח לתפיחה להניח במקרר, 

* לתת לבצק מנוחה עד שהבצק נהיה כמו בלון בערך 1/2 שעה .

* לחמם תנור בחום גבוהה 250 מעלות .

* בתבנית אפיה לרפד בניר אפיה או משטח סיליקון,  לפזר קמח תירס או לקמח . 

* למתוח בצק עם קצות האצבעות ולמורחים שמן זית של שמנא מעל שיכנס גם לגומות .

* לפזר שומשום מסביב בדפנות, לפזר פפריקה חריפה, תבלינים אוריגנו ותימין .

* פרוסות חציל משומן קל ואפוי בתנור, בצל אפוי אפשר מטוגן, לפזר מעל גבינות של תנובה .

* גבינת עיזים 5% שומן של פיראוס תנובה,  ומעל לגרד גבינת גבע פרמזן 23% שומן של תנובה .

* לאפות התנור שחומם מראש, אפייה במשך 20-30 דקות לבדוק את תחתית והדפנות אפויות .

 בתאבון  !

10325394_10152843082803452_3409886686405935181_n

נכתב וצולם על יד לבנה רייזר LEVANA REISER

אשמח אם תיכנסו לדף הקבוצה שלי בפייסבוק  מאפים וקינוחים אוכל ביתי ועוד …