זהו אחד המתכונים שנשלחו לאתר במסגרת תחרות הגלידה בשיתוף יופלה.
חושבים שהגלידה שלכם הכי טעימה בארץ? העלו את המתכון שלכם לאתר השף הלבן, ותוכלו לזכות במעבד מזון מתוצרת kitchen aid, ושוברים לרכישת מוצרי תנובה.
כל הפרטים לגבי הפרסים והתחרות נמצאים באתר הזה.
מתכון מאת: אילת טל
מספר מנות: 12 ארטיקים
מצרכים:
- 1 שמנת להקצפה השף הלבן
- 1 כוס סוכר (או ממתיק מקביל לחצי כוס סוכר)
- 2 ביצים
- 1 כפית מיץ לימון טרי
- תמצית וניל
- 2 יופלה פירות היער בשמנת (או 2 דיאט יופלה פירות יער)
- 1 כוס שקדים גרוסים (או כוס פיצפוצי אורז)
אופן ההכנה:
מכינים ארטיקים
1. להקציף שמנת להקצפה עם 2 כפות סוכר לקצפת יציבה (ארטיק דיאט מכינים עם תחליף סוכר).
להקציף חלבונים עם מיץ הלימון.
להקציף את החלמונים עם 2 כפות סוכר וטיפה תמצית וניל עד שנוצר קרם בהיר.
2. לקפל את קצף החלבונים ואת הקצפת לתוך קרם החלמונים.
3. לצקת לתוך תבניות של ארטיקים ולהקפיא למשך 8 שעות.
ציפוי לארטיקים
1. להזהיב לקרמל את הסוכר שנשאר להוסיף את השקדים הגרוסים תוך כדי ערבוב כך שהשקדים הגרוסים יהיו מצופים בקרמל ומיד להסיר מהאש . לצקת את השקדים בקרמל על נייר אפייה ולפזר כמה שאפשר .
לאחר צינון השקדים להמשיך לפורר אותם ולהניח בצלחת גדולה.
2. לצקת לצלחת עמוקה 2 יופלה פירות היער ולערבב לבלילה.
3. להוציא כל ארטיק מהתבנית לטבול בבלילת היופלה ומיד לטבול בפירורי השקדים בקרמל ושוב בבלילת היופלה.
להניח את הארטיקים על גבי מגש לכסות בנילון נצמד ולהקפיא למשך דקה .
4. לטבול כל ארטיק בבלילת היופלה ולהקפיא במשך דקה . לחזור על הפעולה 3 פעמים .
5. לחלק לזללנים.
ציפוי דיאט
1. לצקת 2 דיאט יופלה פירות יער ולערבב עד שנוצרת בלילה .
2. לצקת פיצפוצי אורז לצלחת גדולה
3. לטבול כל ארטיק בבלילת יופלה ומיד לטבול בפיצפוצי האורז ושוב ברוטב היופלה
להקפיא למשך דקה
4. לטבול כל ארטיק בבלילת היופלה ולהקפיא למשך דקה לחזור על הפעולה 3 פעמים .
5. לחלק לזללנים
צילום:
http://www.flickr.com/photos/15100608@N03/ / CC BY-NC-SA 2.0