חבוש – הברכות עלינו

IMG_4485_1600x1066

על שולחן החג בערב ראש השנה, בנוסף לרימון, התמר והתפוח בדבש, מוסיפים – אצלינו המרוקאים – צלחת גדולה של 7 מיני ירקות.

כל ירק מתבשל בנפרד בטעמים ובתיבול מיוחד משלו וביחד הם מוגשים לברכות שולחן ראש השנה.

אם תשאל כל אחד מבני המשפחה שלנו על המאכל האהוב ביותר בערב ראש השנה זה לא יהיה הטלה בבצל וצימוקים, לא הדג בזעפרן וגם לא התפוח בדבש – הירקות.

כולם משוגעים על הירקות וטורפים בגעגוע.

אחד הירקות הטעימים הוא החבוש.

הבישול עדין מאוד ומינימליסטי וגם ההכנה שלו אינה קשה למרות שהפרי עצמו מתעקש לפעמים.

כל מה שצריך זה להצטייד בסכין טובה וגדולה ובמחבת או סיר רחב ונמוך שוליים עם מכסה.

יאללה בואו נצא לדרך.

IMG_4442_1600x1066IMG_4449_1600x1066IMG_4454_1600x1066

מה

3 חבושים בינוניים

1 כף סוכר חום

2 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית קינמון

קורט פלפל לבן

בערך 1 כוס מים רותחים (להתחיל ב-1/2).

תרגישו חופשי לשנות את היחסים של התבלינים. מי שאוהב יותר קינמון יוסיף , סוכר  – יוסיף, מלח  וכיו״ב.

IMG_4456_1600x1066

איך

בעזרת כרית לרחיצת כלים מקרצפים היטב את החבושים ושוטפים במים זורמים.

עם סכין גדולה מחלקים את החבוש ל-4 לאורך וכל רבע ל-2 או 3 תלוי בגודל החבוש.

מתקבלים פלחים נאים ועדינים של החבוש אותם מניחים באופן מסודר ובשכבה אחת בתוך מחבת או סיר שטוח ורחב.

בקערית מערבבים היטב את כל התבלינים, המים והשמן.

מטפטפים כף רוטב מעל לכל פלח חבוש ואת היתר מוסיפים לסיר.

מרתחיחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים בערך 20 דקות או עד התרככות.

אם המים מתאדים מוסיפים עוד מעט. אם נשארים נוזלים לאחר שהחבוש התרכך, מסירים את המכסה ומאפשרים לרוטב להצטמצם .

הרוטב שנשאר הוא קרמלי, שחום וסמיך.

אפשר לאכול חם, קר, כתוספת ליד הבשר, כמנה ירקות עקרית ואפשר גם לצנן מעט ולהוסיף יוגורט סמיך.

שנה טובה על כולנו.

IMG_4470_1600x1066

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_4463_1600x1066