זרקו עלי עגבניות

זרקו עלי עגבניות ועשיתי מזה טיול ומתכון .

איך יש לך את הכוח כל שבוע לטייל  ?  היא שאלה , והאמת היא שעם השטח בא התאבון.

צמיד יש בי את הכוח

אז אני לא עושה טרקים ארוכים במדבר – זה רק אשליה כזו, אני כן אוהבת לחפש לי מקומות חמד בהם גם הבנות שלי לא יגררו מאחור וישאלו , נו הגענו ? יש לי חול בנעלים ! יש לי עקיצה בכתפיים וכו …
אבל בערך פעמים בחודש אני עוצרת , בוחרת לעשות משהו בו אני די סטטית . מקומות עם רחבה לשבת ותעסוקה לילדים .
כמו קטיף .

למה קטיף ? כי החרדה הכי גדולה שלי היא שהבנות שלי יגדלו לצעוק אוי ואוי יש לנו לכלוך על הידיים. מעבר לזה שיש בתוכי איזה ילדה קטנה שמאוד אוהבת לאכול מהצמח, ללמוד איך דברים גדלים ולעשות מה שלא עשיתי כילדה .
תרגיעי זה לא סיפור סוחט דמעות עכשיו , פעם פשוט כמעט לא היה .

הפעם בחרנו ליסוע קרוב , (אני אשדודית – את לא יודעת ? ) לחוות הפסיפלורה בבית אלעזרי

(אחלה הזדמנות לשופינג בבילו סנטר אח"כ)
בחווה המקסימה הזו יש מבוך מטורף של פסיפלורה מסולסלת יפה , מלא עלים ירוקים , חול רך ונעים ברגלים, תעסוקה נפלאה לילדים .
פסיפלורות לאכילה פחות מצאנו , פשוט כבר נגמרה העונה , אבל הילדות עשו שוב ושוב את המבוך ,
ואני ממש בטוחה שהן כבר יכולות לעשות אותו בעל פה . (פעם הבאה ננסה עם עיניים קשורות).

לחווה גם קטיף שרי בכל הגוונים , חממה ענקית, מרהיבה של ממתקי שרי תלויים באשכולות .

את העגבניות ניתן לנקות בחולצה ולאכול .

אם זה לא היה ברור אז אכלנו והרבה .

מידי פעם אחת החצופות זרקה עלי עגבניה, ואני רצתי אחריה כדי להסביר לה שזה לא בסדר.

בילינו המון זמן בחיפוש אחרי האשכולות הכי טעימים ,
בחירה של כל הזנים לפי צבעים ,
דיון על מה טעים יותר ,
ובסוף מחבואים בין עגבניות .

כחול (2) (1)

איפה נכנסת המנוחה שלי שאלת? צמוד לחממה , ישנה רחבה גדולה מלאה חצץ עם שולחנות פיקניק מעץ ופינת חי להסתכלות בלבד.
מצאתי את עצמי רובצת שם בצל לא מעט במהלך הקטיף ,

בזמן שהבנות הולכות הלוך וחזור לחממה ולמבוך . כמה משאיות משחק פזורות במקום ומשמשות רגע שקט להורים לקטנטנים .

ומה עושים עכשיו עם כל העגבניות ? שאלה טובה . כל כך טעימות שכמעט את כולן נשנשתי בדרך .
בכל זאת נשארו כמה אז דאגתי להשאיר אותן טריות כמו שצריך בסלט קליל שעדין מתאים לחום הצהרים .

סלט עגבניות ועוד

חופן עגבניות שלי יפות
חופן עלי כוסבה קצוצים לפי טעמכם
בצל סגול קטן חתוך לרצועות
מלח , פלפל
שמן זית
וכף חומץ בלסמי .

מערבבים הכל יחד ואוכלים טרי לאחר כ 10 דקות .

WhatsApp Image 2019-10-10 at 09.05.51

רוצה לקרא מה עבר עלי לקראת יום כיפור ? לחצי כאן
מתכון עתיק ומצוין לשימוש בעגבניות שרי? כאן
הצמיד שלי מאיפה ? תראי כאן
ל
חוות הפסיפלורה בפייסבוק לחצי כאן