בין טרוף של עבודה, בית, משפחה, התחייבויות וים של מטלות…. אצלי העניינים כרגע עוד יותר מורכבים. מצאתי זמן, הכנסתי ליומן (אחרת זה לא קיים), והקדשתי אחר צהריים שלם לעומר ונעה ילדיי הגדולים בסדנת בישול.
התנסינו בחוויית בישול מאתגרת במיוחד, כפי שעומר מגדיר: "סדנת אוכל מתוק ממצרכים בריאים". חבל שאני לא יכולה להכניס אייקונים משעשעים, מניחה שהיה יוצא פרצוף חורק שיניים – האומנם בריאות ומתיקות יחיו בשלום יחדיו?
אז בדקנו….. ואלו הן המסקנות:
על הסדנה ניצחה האחת והיחידה, רותם ליברזון המקסימה, שהייתה כל כך נעימה וקשובה לילדים. וכללה שלושה מתכונים מעניינים: עוגת שוקולד, מאפינס בטטה, וחטיף אנרגיה על מקל.
התחלנו במבחן מתוק מבחן השוקו, הילדים טעמו 2 סוגי שוקו, המפתיע הוא שילידיי ידועים כחובבי סוכר, ועדיין בחרו את שוקו תנובה החדש, זה שהוגדר כמופחת סוכר.
אחרי המתיקות של השוקו הפשלנו שרוולים, לבשנו סינרים, והתכנסנו לעבודה סביב המתכונים הבריאים.
היה קשה לכנס שני מתבגרים שחיים תחת קורת גג אחת לעבוד יחדיו ולצרף לפעילות מתבגר חיצוני, שאותו הם הכירו תוך כדי תנועה. ולצפות מכולם שישתפו פעולה. עומר ונועה מתקשים להסתדר ביומיום, וכך הם התכנסו למשימה שללא שיתוף פעולה אף אחד לא יצליח. עם קבלת המתכונים, נראה שהם הבינו שאין להם יותר מידי ברירה, שאחרת שום דבר לא יקרה. בהתחלה עוד היו הורדות ידיים מי אחראי על מה …. ובהמשך החלו לשתף האחד את השניה, לערבב לקצוץ להביא חומרים ובעיקר לחלק תפקידים. כבר הרווחנו שיתוף פעולה!
בחיי המקצועיים והאישיים, אני משתדלת להדגיש את החשיבות הגדולה לתהליך ופחות לתוצאה, נראה לי החוויה כאן נתנה לכך משנה תוקף. התהליך היה משמעותי, החוויה כולה: ההתנסות בבישול במטבח כמו של מאסטר שף, מאובזר בכל הכלים ובכל החומרים האפשריים, היה עבור עומר ונועה הגשמת חלום. השימוש במצרכים שהם אינם מכירים, או לרב אינם יודעים שבהם אני משתמשת, הייתה מאתגרת ומעניינת. הסדנה והחוויה כולה הוגדרה כסיפור הצלחה, הילדים בקשו עוד כאלה בהמשך.
עוגת השוקולד הייתה פשוטה להכנה, התוצאה עם נודה לא משהו, מסתבר שמתיקות חיונית לטעם…. בכל הקשור לעוגת שוקולד זו הצפייה, הייתי מוסיפה עוד מתיקות ולגמרי קונה את המתכון בהמשך.
מאפינס הבטטה היה מפתיע. שיווק הוא נושא חשוב בפני עצמו, כאמא אני יודעת איך לשווק לילדי אוכל/מטלות או כל דבר אחר שאני צריכה לגייס אותם לטובתו. נכון בעיניי היה לקרא לכך "מאפינס מייפל", כדי לפתח סקרנות. עצם השם "מאפינס בטטה" יצר התנגדות. יחד עם זאת עומר שלי ידוע כסרבן עקשן בכל הקשור לאוכל חדש, בטטה היא חלק מהמרק הכתום אותו הוא מאוד אוהב, אך להביט ולגעת במוצר המקור "בטטה" נראה היה לו מרתיע. הוא התגבר על העניין מעך וערבב ואפילו טעם את התוצר הסופי, זוהי הצלחה בהחלט גדולה.
את חטיף האנרגיה שהיה על בסיס פירות יבשים נועה מאוד נהנתה להכין, לקצוץ לערבב, להוסיף שוקולד…. כשדובר בטעימה השאירו לנו האימהות. כנראה שכל שפע הבריאות הזה היה גדול עליהם ביום אחד. אכן יצא טעים ביותר, בהחלט אאמץ ואכין לי בבית חטיפים טעימים כאלו.
בקיצור ולעניין היו 3 מרכיבים חשובים שהכתירו את החוויה כהנאה צרופה: זמן איכות, שיתוף פעולה, תהליך והתנסות מדהימה.
ממליצה לכל אחת ואחד לפנות זמן, לקבוע מועד מדויק ביומן. וללכת על הפשוט והבטוח, לפי תחומי העניין של הילד. הרווח לכם ולילדכם יהיה גדול ויותיר טעם של עוד…. זכרו שחוויות נשארות לאורך זמן בזיכרון.
ועם יש מישהו מוכשר בסביבה שיכול לתעד אז החגיגה מושלמת…. קרדיט לתמונות המרהיבות שלומי מזרחי!
למידע נוסף אודות הפחתת סוכר ומלח לחצו לתוכנית המצפן התזונתי של תנובה לתוכנית המצפן התזונתי של תנובה
מלי אבן חן,
אימון אישי והנחייה – בדרך שלך
054-2070864
https://www.facebook.com/4yourway
זמן איכות עם הילדים בשילוב בריאות….

איך הייתה הכתבה?
אוהב0
עצוב0
שמח0
עייף0
כועס0
מת0
קורץ0