זה"ב – אופניים חשמליות
זהירות בדרכים נצרכת בכל מקום ובכל דרך. בין אם אנחנו הולכי רגל ובין אם אנחנו נוהגים. גם ברכיבה על אופניים חשמליות חובה להיזהר.
החדירה של הכלים הממונעים לחיים שלנו מעמידה את כולנו בפני סכנות חדשות שלא הכרנו בעבר. כיוון שככל שהכלי עוצמתי יותר ובעל יכולות משופרות כך גם הסיכונים שלו גבוהים יותר. ואכן אופניים חשמליים עלולים לסכן את הרוכב עליהם וכן את הסובבים אותו. והנתונים מצביעים על אחוזים גבוהים למדי של נפגעים מקרב רוכבי אופניים חשמליים. מסיבה זו חשוב מאוד לנהוג בזהירות ולפעול כראוי כדי למנוע סכנות במהלך הרכיבה ולעצור את האסונות שעלולים להתרחש.
רכיבה זהירה עם אופניים חשמליות
כלל ראשון – כלי בטיחותי
הכלל הראשון נוגע לבחירה חכמה של האופניים. זכרו – האופניים חייבם להיות תקניים. שאם לא כן הנסיעה בהם עלולה להיות מסוכנת מאוד. שימו לב שעל זוג אופניים שמתאימים לתקני הבטיחות תמצאו אישור המעיד על כך. האישור מספר על המהירות המרבית שהאופניים יוכלו לספק. חשוב לזכור שיש מי שלוקח אופניים תקניים ומבצע בהם אילו שינויים במטרה להגביר את המהירות המקסימלית של הנסיעה. ברור שמדובר בפעולה מסוכנת שחושפת את הרוכבים לסכנות חמורות. המהירות של האופניים צריכה להיות מוגבלת על פי התקנים ולמנוע רכיבה מהירה מידי.
כלל שני – מקום הנסיעה
מצד אחד האופניים החשמליים אינם כלי רכב לכל דבר ולכן לא מתאים להשתלב ברכיבה בין יתר כלי הרכב הדוהרים. אך מצד שני אין מדובר על כלי שמתאים לרכוב עליו בקרבת הולכי רגל. אז איפה כן? למעשה יש להבדיל כאן בין נערים צעירים לבין מבוגרים. עד גיל 16 הרכיבה מותרת רק בשבילי אופניים. ואילו מעל גיל זה הרכיבה מותרת גם בצדי הכביש.
כלל שלישי – כללי זהירות וערנות
בדומה לנסיעה ברכב גם רוכב אופניים חייב לדעת את הכללים ולהכיר את התמרורים שמכוונים אותו בדרכו. כמו כן מחובתו של כל רוכב אופניים חשמליות להיות ערני למתרחש סביבו ולהיות קשוב להוראות התמרורים. וזאת כדי למנוע סיכונים ואסונות.
רכיבה זהירה מונעת אסון ומגנה על הרוכב ועל הסובבים אותו.