ולנו יש פלאפל

קציצות שמנמנות של פלאפל משובח הכי טעים בעולם!

IMG_2521למצרכים:

1.5 כוס וחצי (גדולה) של גרגירי חומוס מושרים לילה במים (הרבה מים) ומסוננים

1 תפוח אדמה בינוני

1 בצל גדול

4 שיני שום גדולות

צרור של פטרוזיליה (חבילה של סופר)

4 כפות פירורי לחם

1 אבקת אפיה

1 כפית מלח

1 כף שטוחה של תבלין פלאפל (בחנויות תבלינים)

להכנה:

לשים את כל הרכיבים במעבד מזון (פרט לאבקת אפיה ולתבלינים) לרסק עד שהכל יהיה טחון (לשים לב שכל התחתית כולל גרעיני החומוס נטחנו היטב).

להוסיף את התבלינים (לטעום שזה מתאים לכם מבחינת המליחות אם חסר להוסיף עוד מלח)  ואבקת האפייה. לערבב הכל היטב. להניח לשעה בצד. העיסה חייבת לנוח שעה.

IMG_2520

אחרי שעה, לשים בסיר שמן עמוק לטיגון. לעשות קציצות או לכדרר בעזרת המכשיר הנפלא של קציצות הפלאפל (עולה 10 ש"ח בכל חנות/בזאר של כלי בית)

IMG_2515

ולזרוק לשמן החם. לא לטגן על אש גבוהה מדי על מנת שהקציצה תהיה מבושלת היטב (גם בתוכה).

IMG_2528

להניח על נייר סופג ולאכול חםםםם ישר מהאש. כל כך טעים שבטח לא יספיק להתקרר….

IMG_2524

להכין סלט ירקות קצוץ קטן קטן, טחינה טובה, קצת חמוצים פיתות כמובן ויש לכם את הפלאפל הכי טעים בעולם…

 

 

כדי להתעדכן ולקבל עוד הרבה מתכונים נפלאים שבאים מהלב לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון! 

לב