מהי תוכנת וירוס כופר? מה עושים במקרים בהם מערכות המחשב שלכם מותקפות בתוכנה וכיצד תוכלו למנוע מתקפות מסוג וירוס כופר? על כך ועוד בכתבה שלפניכם.
וירוס כופר היא תוכנה זדונית שמטרתה "להשתלט" על המחשב המותקף וזאת לצרכי סחיטה כספית. החדרת התוכנה למערכות המחשוב מתבצעת ברוב המקרים דרך מערכות הדואר האלקטרוני ומרגע חדירתה למערכת היא למעשה משבשת ו/או חוסמת את הגישה לקבצים הקיימים בכונן המחשב. ברוב המקרים, עם החדרת הוירוס למחשב המותקף, מופיעה הודעה מטעם התוקף על גבי צג המחשב ובמסגרתה ניתנות ההוראות כיצד לבצע את העברת הכספים לתוקף על מנת שיסיר את הוירוס וישחרר את הקבצים.
במקרים וגם אתם מתמודדים עם וירוס כופר, אנו ממליצים לכם לנקוט בסדר הפעולות הבאות:
- הרימו טלפון ליועצי הסייבר של חברת סייבר סייף ודווחו לכם על המתקפה
- הימנעו מכל ניהול משא ומתן אל מול התוקפים עד להגעת צוות יועצי האבטחה של חברת סייבר סייף לזירת האירוע
- מרגע הגעת צוות יועצי הסייבר שלנו, הניחו להם לטפל בבעיה בשני מישורים במקביל, האחד, ניסיונות מעשיים להסרת הוירוס ממערכות המחשב, והשני, ניהול משא ומתן אל מול התוקף.
מעבר לכך, אנו ממליצים לכם שלא לנסות להפעיל את המחשב ו/או לבצע פעולות כאלו ואחרות הניתנות לביצוע במחשב, וזאת על מנת להימנע מגרימת נזקים בלתי הפיכים לקבצים שגישתכם אליהם נחסמה. חשוב מאוד שהטיפול בוירוס כופר יבוצע ע"י גורמים מוסמכים בנושא אבטחת מידע והתמודדות עם האקרים.
מתקפת כופרה – מה חשוב לדעת?
מתקפות כופרה המיושמות באמצעות וירוס כופר מהוות את הסוג הנפוץ ביותר כיום של מתקפות סייבר. מתקפה זו מיושמת על ידי האקרים חובבים ו/או מקצועניים, והן נועדו לצרכי סחיטה כספית של האדם שבבעלותו מערכות המחשב המותקפות. מתקפות אלו גורמות לבהלה בצד המותקף, ולכן, ברוב המקרים, בעלי המחשב המותקף נכנע ללחץ ומסכים לשלם את דמי הכופר באופן מיידי וללא ניסיון מקצועי לברר מה טיב החסימה אשר הוחלה על הקבצים.