וטרושקי – מאפה שמרים וגבינה מתוק

וטרושקי 1

 

וטרושקי

וטרושקי בצק

יש ימים של שבת שהשקט שבהם גורם לי לקום מוקדם

להריח את האדמה ,לשמוע ציפורים מקננות בעצים בחוץ.

לשמוע את פכפוך המים במפל שלנו שבגינה

ואז להכנס למטבח האהוב והמבולגן שלי וליצור משמרים מטעמים.

כך מתעוררים בני הבית לריח גנעדן

ובמיוחד כשאני מארחת את אמא שלי .

היא אכלנית קטנה מאוד אבל כשמדובר בשמרים אוי ויי

אז הריח הפעם העיר אותה להנאה מטורפת

זמן רב  רצו  לי וטרושקים בתכנון  …הריח של מאפי שמרים אפויים ממכר
הבצק שלי מיוחד ורך ואמא שלי שתחיה התמוגגה ממנו.

 

ולהכנתו – 1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים מומסים בכוס מים -200 מיל חמימים וכף סוכר
150 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
3 ביצים
מיץ מחצי תפוז גדול
לשים לבצק רך ונעים לעבודה
מורחים בשמן ומתפיחים בטמפרטורת החדר מכוסה.
כך פעמיים -מניחים אגרוף מוחצים ולשים את הבצק -הוא יהיה רך ואלסטי.
מרדדים וממלאים …
מלית גבינה – לחצי מכמות הבצק .

חבילת טוב טעם 9 אחוז(250 גרם)
חלבון ביצה .את החלמון מורחים מסביב למלית
4 כפות סוכר וחופן צימוקים
מערבבים היטב.
מרדדים את הבצק לעלים לא דקים כס"מ עובי וקורצים עיגולים גדולים בעזרת צלחת (10-12 סמ' קוטר )
לוקחים כוס ישרה שקוטר תחתיתה חצי מעיגול הבצק , לוחצים באמצע הפיתה העבה שנוצרה עד שיש שני עוביים ומרכז הפיתה דק יותר בחצי משוליה
בכף ממלאים במלית הגבינה.
מורחים חלמון מהביצה שנותר לנו במברשת מסביב למלית וכך היא לא תעבור גבולות.
מתפיחים  שהבצק יכפיל עצמו שוב ואופים .
אפיה התחלתית 180 מעלות להוריד ל150 ולאפות בערך 25 דקות .

חלומות נעימים …

בשארית הבצק תכינו עוגה נתלשת כמו שהכנתי אני…

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.