תפוחי האדמה המעוכים שלי זכו במקום הראשון במצעד השנתי של סלונה וזה כבוד גדול!!
לפני שלוש שנים פתחתי בלוג אוכל בסלונה.
זה היה אחרי שעזבתי עבודה שהייתי בה יותר מעשרים שנה והחלטתי שזהו.
אני יושבת בבית ולא עושה כלום. בין לעשות צעדות בים ולרפא את עצמי פתחתי בלוג אוכל בסלונה, ככה שיהיה לי מה לעשות ואני "יעביר את הזמן".
המלכה האם קרין שור אומרת בלוג משנה חיים אבל מי ידע אז שהיא צודקת?..
אז כן. הבלוג הזה שינה לי את החיים. מדורית הפכתי לסוויט דולי.
אחרי הבלוג בסלונה, פתחתי אתר עצמאי – סוויט דולי. עם המון השקעה, עבודה וטונות של אהבה הפכתי את סוויט דולי לאתר הנצפה ואהוב על עשרות אלפי אנשים.
לא שוכחת את המקום ממנו באתי וממנו צמחתי והשנה בעיתוי מושלם זכיתי במקום הראשון במצעד האוכל השנתי של סלונה עם תפוחי אדמה מעוכים.
הדבר המדהים הוא, שהמתכון הראשון איתו עפתי לאויר בסלונה היו
תפוחי אדמה בתנור שביום הראשון נכנסו אליו מעל 8000 איש ומאז שרף את הרשת ועשה היסטוריה בכניסות.
סרטון מדוייק איך מכינים את תפוחי האדמה תוכלו לראות כאן
[youtube 6lwb6NIzKuc]
מוזמנים לקהילת האוכל "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!
הם קריספים מבחוץ, רכים מבפנים והבצל המטוגן רק מוסיף להם טעם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם.
תזכרו אני הזהרתי, אחריותכם המלאה (:
מה צריך בשביל תפוחי אדמה מעוכים בתנור?
5-6 תפוחי אדמה
4 קוביות בצל מטוגן דורות
רבע כוס שמן זית
2 עלי רוזמרין
מלח ופלפל שחור
איך מכינים תפוחי אדמה מעוכים בתנור?
ראשית יש לבשל את תפוחי האדמה בסיר עד שהם מתרככים.
להוציא את תפוחי האדמה מהמים וליבש אותם.
בצלוחית מערבבים שמן זית ואת קוביות הבצל המטוגן של דורות לעיסה אחידה.
משמנים נייר אפיה ומניחים על תבנית אפיה.
מניחים תפוח אדמה אחד על התבנית ועם תחתית של כוס מועכים אותו.
ככה עושים לכל תפוחי האדמה.
לוקחים כל אחד בנפרד, שמים על נייר האפיה ומועכים.
מורחים את העיסה של הבצל המטוגן והשמן על תפוחי האדמה.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
מניחים בתבנית עלי רוזמרין.
בתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות מכניסים את התבנית לעשר דקות.
אחרי עשר דקות מנמיכים את החום ל – 180 מעלות ואופים עוד כארבעים דקות עד שתפוחי האדמה מוכנים.
הטעות הראשונה תהיה לטעום אותם כשיצאו מהתנור.
כי אז תצטרכו להכין תבנית נוספת. בוודאות.
תהנו!
אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק בבקשה ב SWEET DOOLY תודה!
עוד מתכונים מצולמים תוכלו למצוא בערוץ היוטיוב שלי
בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY חג שמח!!!
על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה- sweettdooly@gmail.com והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!