"עיני פקוחות מבלי לראות את השמיים
מבלי לראות כחול של ים, ירוק של עץ
מבלי לשמוע מנגינות יפות כמו פעם
מבלי לראות את הדברים כמו שהם."
חודש המשפחה נחוג החודש בגני הילדים ובבתי הספר, משפחה זה העוגן, המהות והזהות שלנו
אולם מה קורה עם אלה שלא יכולים להיות בחיק משפחה אוהבת מסיבה זו או אחרת?
מה קורה עם אלה שמשפחה עבורם זה בגדר משהו רחוק, עמום עם זיכרונות טובים, אבל הם רחוקים מהבית?
"ילדים קטנים, ילדים גדולים,
ילדים טובים וילדים רעים
את יודעת אמא,
כולנו ילדים של החיים."
חברותיי ואני למעגל נשים טנג'נט 16, פוגשות אותם בפעולות ההתנדבות שלנו והמעט שאנחנו יכולות לעשות זה, להיות שם עבורם, על תקן האמהות שמידי פעם מושיטות יד מלטפת, חמה ואוהבת, מכינות לניר (שם בדוי) את עוגת השוקולד האמיתית שהוא חולם עליה ולשחר (שם בדוי) את התבשיל שהוא זוכר מהבית, אנחנו באות לעשות להם שמחות קטנות ביום חולין ובימי שישי כבר כמעט עשור, אחת לשבועיים מגיע צוות האפייה השבועי ואופה אתם ביחד עוגות לשבת, בימי הולדת אנחנו חוגגות אתם ודואגות להביא להם מתנות וכך גם בחגים.
לפני שבועיים הגיעה בקשה מיונת מנהלת הבית בו מתגוררים הנערים מסיכון לסיכוי, החברים הצעירים מבקשים לבשל ארוחת שף.
"אני על זה", הבטחתי לבנות בישיבה,
ידעתי בדיוק אל מי אני פונה וידעתי גם מה תהיה התשובה.
יש לי "ג'מעה", אמרתי
הג'מעה הם צמד שפים מוכשרים עם תואר של גאונים בקונספט האירוח שלהם בדירה בפלורנטין, הם פשוט עושים קסמים באוכל.
והם יפים ומקסימים ורואים עליהם את השנים שהיו בצופים ואני יודעת על שעות עם חיוך במילואים, מלח הארץ זה הכינוי לשפים הצעירים.
טלפון לעומר והוא כל כך התרגש לנוכח הרעיון ואמר, הם יקבלו מה שיבקשו, ושאל מה החלום שלהם.
"מה הכי בא להם לאכול?"
מתן נרתם והם הרכיבו תפריט, מהחלומות.
החלום, ארוחת המבורגר מהסרטים
יום הארוחה:
הם הגיעו בשעה ארבע ביום המיוחל והתחילו במשימות כשהנערים מתחלקים לעמדות, משתפים פעולה ולומדים, ראיתי איך הם מלמדים אותם לקצוץ את הבצל ולהטביע המבורגר ברינג לאחר השקילה והכיפכוף, איך צורבים את כבד האווז, ואיך מתייחסים לפרגיות בכבוד, איך מכינים לחוח ומה עושים עם השאריות שלו.
הם הכינו איתם ארוחת שחיטות לכבוד יום המשפחה, ארוחה שאני מכירה מהארוחות המושקעות אצלם, אנחנו היינו שם על תקן הצופות המפריעות שואלות, טועמות, הייתה שם הרמוניה נהדרת ושפה משותפת, כשהם נשאלו מתי יגיעו שוב עומר אמר
"אני שלהם מתי שרק יבקשו נעשה פחות ערב רווקות אצלנו במקום ונרוויח זמן איכות אתם"
בתמונה: מתן שלו מלמד את אחד הנערים להשחיז סכין לפני תחילת העבודה
בשעה עשר בלילה רגע לפני שהם הלכו ביקשתי בקשה עבור האומה, בכל זאת יום המשפחה, את המתכונים לכל הטוב הזה והם כהרגלם בנדיבות לא מפתיעה שחררו לי, אז הנה גם לכם מתנה ליום המשפחה. אני הולכת ליישם את זה בארוחת שישי הקרובה.
המבורגר "ג'מעה"
המצרכים הדרושים:
- 1 ק"ג בשר טחון , אנטריקוט,שפונדרה, צוואר, אסאדו למעשה כל בשר שיש בו 70% בשר
ו -30שומן.
- 1/2 כף פלפל שחור
- 1/2 כוס סודה לשתייה
אופן ההכנה:
- לערבב היטב את כל התערובת
- לחלק ל-5 מנות שוות
- להכין כדור בשר ולכפכף, להקפיץ מכף לכף בכדי לדחוס את הבשר.
- לשמן את הרינג
- להניח את הרינג על נייר אפיה
- לדחוס את הבשר לתוך הרינג באופן אחיד
- להוציא את הרינג
- להכניס את הקציצות המוכנות לקירור לחצי שעה
- להוציא מהמקרר ולצרוב על פלנג'ה או מנגל עד למידת העשייה הרצויה.
- ניתן להוסיף בצל שקוף לתערובת בזמן ההכנה.
כבד אווז:
חותכים את אונת הכבד לפרוסות וצורבים ללא שמן על המחבת
ריבת בצל:
המצרכים הדרושים:
- 1 ק"ג בצל
- 300 גר' סוכר חום
- 200 מ"ל יין אדום
אופן ההכנה:
- להכניס הכל לסיר ולבשל במשך שעתיים עד שהנוזלים מצטמצמים.
- במו עיני ראיתי קליפת תפוז שנזרקה לתערובת לצורך הוספת ארומה.
צ'יפס מכרעיי תפו"א
לבשל כעשרה תפו"א בסיר עם מלח עד לריכוך,
לבצוע את תפו"א לקרעים ולטגן בשמן עמוק,
להכין קערה ובה תערובת תבלינים: שום, כמון, פפריקה, פטרוזיליה וגרידת לימון,
לצפות את כרעי תפו"א בתבלינים.
שום קונפי:
לפרק חמישה ראשיי שום לשיניים, לשים בסיר ולכסות עם שמן קנולה ,
להוסיף קורט מלח, 8 ענפי טימין, 8 יחידות פלפל אנגלי , ו-8 עלי דפנה, לבשל על אש נמוכה כשעה.
עטייף מבצק לחוח:
המצרכים הדרושים:
500 מיל מים
250 גר' קמח
15 גר' סולת
5 גר' מלח
5 גר' סוכר
5 גר' שמרים יבשים
אופן ההכנה:
לשים את הסולת בסיר על אש קטנה עם 100 מיל מים עד לרתיחה תוך כדי ערבוב.
את שארית המים הרותחים יש להעביר לקערה ולהוסיף את הסוכר, להוסיף את תערובת הסולת, מלח, קמח בהדרגה ובסוף את השמרים, לערבב היטב ולהתפיח כשעה.
לאחר תפיחה תיווצר הפרדה בין המים לקמח, לטרוף לתערובת אחידה.
לחמם שמן במחבת טפלון על אש בינונית ובעזרת מצקת לצקת עיגולים כמו פנקייק , מטגנים רק צד אחד והלחוח מוכן כשהחלק העליון מחורר ויבש, יש להוציא ולהניח על מגבת נייר.
המילוי:
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- 1/2 כוס קשיו
- 1/2 כוס פיסטוקים
- 1/2 כוס שקדים
לקלות בתנור ולגרוס.
להוסיף,
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית הל טחון
אופן ההכנה:
- למלא את הכיסונים
- לחלק לחצי ירח
- לטגן בשמן
- לטבול המי סוכר
מי סוכר:
לבשל ביחד'
200 גרם סוכר
200 מיל מים
1 כף תמצית מי ורדים
לשפוך על העטייף בעודו חם.
חג משפחה שמייח
להזמנת אירוע בג'מעה ניתן ליצור קשר עם עומר -054-3178779
a href="https://www.facebook.com/gviradesign/">גבירה ולקוביץ, מעצבת אופנה, בלוגרית ובעלת סטודיו וחנות מעצבים, ייצוג מרצים,מועדון הרצאות
להצטרפות למועדון ארוחת הבוקר תעבירו את זה הלאה
להצטרפות לסיורים אתם מוזמנים ללחוץ על הקישור "ללכת לאיבוד בתל אביב"