לפחות שליש מחגי ישראל המבורכים עברו עלינו בשלום והרי כבר ידוע שהחגים היהודיים מאופיינים בעיקר באוכל והרבה!
כאן תופס המשפט: לכל שבת יש מוצאי שבת. מגיע הרגע שאתה שבע מהכל ואומר – ממחר אני אוכל/ת רק ירקות מאודים ומים. כזה – אני.
אחרי חופשה מדושנת בארוחות חג ובאוכל אמריקאי על כל סוגיו ושמניו החלטתי שאני שבעה וגם אם לא ממש שבעתי, כי טעים לי, זה הזמן לסגור את הכפתור שנפתח במכנס.
אז לא עבר הרבה זמן מאז שהחלטתי, אבל אם להודות, כבר נמאס לי מהירקות ואני כבר מנסה לחשוב איך לגוון את העניין ובכל זאת לעמוד במטרה שהצבתי לעצמי. עברתי על הסלט ירקות, סלט קולסלאו ביתי, סלט סלק, אנטיפסטי והיום ניסיתי לייצר סלט ממה שהיה בבית וישביע אותי בלי הלחם שאני כל כך אוהבת ליד.
בדרך כלל תמיד קשה לי להכין משהו ממש מפנק כשזה מגיע אליי, יותר קל לי ונוח לפנק את כולם מסביבי באהבה. הפעם, לשם שינוי, שיחקתי ושיחקתי ויצא כל כך טווואוב! אז אם הייתם שואלים אותי לא הייתי מנחשת בחיים שאכתוב פוסט עם מתכון לסלט, תמיד זה נראה הדבר הכי רגיל ושגרתי שבכל בית ומטבח, אבל אז באה ההברקה הזו ואני חייבת לחלוק אותה אתכם, אז למרות שזה רק סלט – הוא מיוחד, טעים כל כך ומשביע ובעיקר מלא בכל טוב ויחד עם הרוטב יצא כמו זיווג מושלם. התיישבתי וכתבתי מהר כי אחד הבאגים שבהמצאות כאלה שאני לא זוכרת איך לשחזר אותם (עניין של גיל נראה לי).
יאאללללה לעבודה, לפני שאשכח מה שמתי:
לסלט (כמות לשני אנשים רעבים):
1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות.
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
רבע כרוב
סלק אחד בוואקום חתוך לקוביות קטנות.
קופסת טונה.
חופן פטרוזיליה קצוצה.
1 כף זרעי פשתן.
1 כף שומשום שחור.
2 ביצים קשות חצויות לרבעים.
לרוטב:
1 כפית חרדל דיז'ון חלק.
1 כפית דבש או סילאן.
1 כף טחינה גולמית.
מעט מלח, פלפל גרוס.
רבע כפית אבקת שום או שן שום כתושה.
רבע כוס שמן זית.
3 כפות חומץ תפוחים.
1 כף חומץ בלסמי.
2 כפות מים.
***תערבבו תטעמו ותוסיפו או תשחקו לפי הטעם האישי שלכם, חמוץ יותר/מתוק יותר.
תעצבו קצת כי אנחנו אוכלים עם העיניים, קיבלתם ארוחה מזינה, מהירה, קלה, משביעה טעימה ובריאה.
מה צריך הבנאדם יותר משלל צבעי הקשת מעוצבים קצת חגיגי,
כי הירקות מקבלים ככה טעם וטאץ' אחר וגם הנשמה מקבלת את המזון שהיא צריכה.
רוצים להציץ עוד קפצו אליי לקסם הבישול.
ובינתיים שתהיה חזרה רכה ונעימה לשגרה המבורכת!