ה-מוקפץ

איטריות ספגטי, עם ירקות, תיבול נכון ועלי קראנץ' עושים את ההבדל בין מוקפץ ל-מוקפץ!

DSC_0618למצרכים:

1 חב' פסטה מסוג ספגטי (מבושלת לפי הוראות הכנה של היצרן)

1 גזר חתוך לג'וליאנים (גפרורים ארוכים)

1 קישוא חתוך לג'וליאנים (לא לקלף)

3 בצלים ירוקים חתוכים למקטעים של 4 ס"מ (גם החלק הלבן וגם הירוק)

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

4 שיני שום כתושות

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

3 עלי סיגר

1/2 ק"ג חזה עוף פרוס חתוך לרצועות

3 כפות שמן

לרוטב:

1/3 כוס סויה

4 כפות חומץ

4 כפות סילאן

1 כפית צ'ילי מיובש גרוס (תבלין)

עלי כוסברה – לקישוט (לא חובה)

להכנה:

1. במחבת או ווק או סיר סוטאז' גדול לשים את השמן ולחמם אותו היטב, להוסיף את רצועות העוף ולטגן אותם עד שישנו צבעם ויזהיבו. להוציא לצלחת בצד.

2. להוסיף לסיר את השום הכתוש והג'ינג'ר המגורד ולטגן יחד מעט. להוסיף את הגזר והפלפל האדום. לטגן יחד 2-3 דקות לערבב מדי פעם. להוסיף את הקישוא והבצל הירוק ולערבב הכל יחד. לטגן הכל יחד תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות. חשוב לציין שהטיגון נעשה על אש גבוהה כל העת.

3. לערבב בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב ולשפוך על הירקות. לערבב היטב. לטגן עוד 3-4 דקות עד שרואים שהרוטב משחים ומתקרמל.

4. להוסיף את הפסטה ולערבב. לטגן יחד עוד 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.

5. להוסיף את הבשר ולערבב יחד.

6. במחבת עם 2 כפות של שמן לטגן את עלי הסיגר עד הזהבה. לשים אותך על נייר סופג, לשבור אותם לחתיכות.

7. להניח בצלחת הגשה את המוקפץ, לפזר מעל את עלי הסיגר, עלי כוסברה ומעט צ'ילי גרוס.

גם טעים, גם יפה וגם מהיר הכנה….

DSC_0620

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב