יש לי חברות שילדו ילדים בהפרש של פחות משנה. תמיד אני מסתכלת על זה מהצד ופשוט לא מבינה איך הן יכולות . הן אומרות לי זה הגיל , אין לנו זמן …טוב, עדיין לא מבינה, גם אני לא התחלתי צעירה ובכל זאת לגדל כל ילד בנפרד זה מהותי מבחינתי . אבל לא ככה עם הספרים.
בתוך חצי שנה הוצאתי לאוויר העולם שני ספרי בישול שכל ההכנסות שלהם הם למטרות חברתיות.
הספר הראשון "הפסח שלנו" היה בכלל במקרה , נפלט , כל מה שחשבתי לעשות בהתחלה זה תערוכת צילומי מזון שכל הכנסותיה יהיו עבור סלי מזון למשפחות בפסח . התחלתי לגייס שפים וצלמים ואחרי עשרים וארבע שעות כבר היו לי עשרה שפים ושלושה צלמים . אז אמרתי לעצמי אז אולי אני אעשה חוברת מתכונים שתלווה את התערוכה ?
פניתי לאפרת אנזל שלקחה את זה צעד קדימה , למה רק עשרה שפים אם אפשר שמונה עשרה ולמה רק שלושה צלמים אם אפשר שבעה? כולם התגייסו במרץ למלאכה ! הקונספט , שכל המתכונים צריכים להיות על טהרת המוצרים שניתנים בסל המזון למשפחות . הספר היה להיט ונמכר ברשת מגה ולחברות כמתנה לעובדים . בפרוייקט גויסו מאות אלפי ₪ שעזרו להאכיל יותר מאלף משפחות בחג .
פסח עבר, היו לי כמה שבועות מנוחה ואני הרגשתי שכבר מספיק לי ואני יכולה לעבור ל ' הריון ' הבא. פניתי לדודו אוטמזגין ושאלתי אותו אם ירצה להיות מעורב בספר שכולו נתינה. התשובה היתה מיד חיובית . הקמתי צוות שכלל את אורלי סגל המדהימה שעזרה לי עם ההפקה והיתה אחראית על היח"צ , ירמי אמסטר המעצב המוכשר , שרית סרדס העורכת והצלמים יניר סלע ודרור כץ ויחד רקחנו את התחלות מתוקות .
התחלות מתוקות , כשמו כן הוא , ספר שכולו אהבה לחיים , לנתינה ולילדים בסיכון . ספר שכולו מתוקים שיכולים להנעים לנו רגע בחיים . כי מי לא אוהבת להחזיק ספר בישול או אפייה שהמתכון האהוב עליה כבר מוכתם מרוב הפעמים שהיא הכינה אותו? שום אייפד, מחשב או מתכון ביו טיוב לא יכול לתת את אותה הרגשה .
וגם, כי לכל אחד ואחת מאיתנו מגיע איזה רגע מתוק, לא?