התוספת שתופסת

אשתי שוב בחוץ לארץ. כן, זה נשמע כמו קיטור פולני, אבל את האמת – אני גאה בה כ"כ!

אשתי שוב בחו"ל.

כן, זה נשמע כמו קיטור פולני. את האמת כזו, אני פולניה. אבל את האמת – אני גאה בה כ"כ!

עכשיו היא במרוקו עם קבוצת הלימוד שלה. קבוצה של מנהיגים חברתיים ופוליטיים, שרוצים שיהיה פה טוב יותר ובאמת עושים בשביל זה המון. יש שם חילונים, דתיים לאומיים וחרדים. יש שם שמאלנים, מרכזיים וימנים. אשכנזים ומזרחיים.

יש שם פעילה חברתית שעושה הרבה למען נשים וגברים במעגל הזנות, יש פעילים למען שיוויון למוגבלים ויש פעילים פוליטיים במגוון מפלגות, שפעילים מאוד במפלגה שאליהם הם משתייכים ולכולם מכנה משותף אחד – הם רוצים שיהיו פה טוב יותר בכך-כך הרבה מישורים. אז עכשיו הם בסיור של עשרה ימים במרוקו. אשתי כאמור מרוקאית ולה הסיור הזה נוגע בשורשים. נוגע ממש בלב ובנפש שלה. היא ממש פורחת שם ויש המון התרגשויות.

מייד לאחר מכן היא טסה לוושינגטון לכנס איפא"ק. הארגון היהודי הגדול והמשפיע ביותר שקיים כיום. לכנס הזה מגיעים ראשי ממשלה, שרים וח"כים ומשפיעים אחרים בפן הפוליטי הישראלי. את אשתי הארגון הזמין, לאחר ששמע אותה מספר פעמים בארץ ובארה"ב, להיות חברה בשני פאנלים על הקהילה הגאה בישראל בדגש את היותה דתייה ולסבית. כן, זה אפשרי להיות גם דוסה וגם לסבית והיא לא מוכנה לוותר על אף אחת מהזהויות שלה.

אז נכון, זה לא קל להיות פתאום לבד שבועיים ולהחזיק את הבית לבדי ולדאוג לכל הדברים. בעיקר חסרה לי האפשרות להתקשר אליה בכל רגע נתון ולספר לה כל דבר שקורה לי במהלך היום או המפגש בערב שבו היא אומרת לי – את לא יודעת מה שכחתי לספר לך…

כן, יש לי חזות ואני די קשוחה, אבל בכל זאת מתגעגעת ודומעת מכל שטות.

אתמול היא התקשרה וסיפרה לי שהיא הייתה בקבר של סבא רבא שלה ואמרה עליו קדיש (אבא שלה דוס ממש והיה לו קשה לשמוע שביתו אמרה קדיש על סבא שלו, אבל גם הוא למד שלא אומרים לה לא) והיא גם ביקרה בבית שאבא שלה נולד בו וגדל בו עד שעלה לארץ. היה מאוד מרגש לשמוע אותה מתרגשת כ"כ

אני מפרגנת לה מאוד וגאה בה מאוד.

הנה פרקתי את שעל ליבי ויודעת שצריך לעשות איזה שהוא הקשר למתכון, אבל הפעם אין הקשר…

 

מתכון ללביבות קינואה צמחוניות עם רוטב יוגורט ונענע:

 

מצרכים:

כוס קינואה

1 בצל סגול

1 גזר

1 בטטה

קוביית שום דורות

4 ביצים

שליש כוס פירורי לחם

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל

שמינית כפית אגוז מוסקט

לטיגון – רבע כוס שמן קנולה

WhatsApp Image 2017-03-18 at 20.27.33 (1)

אופן ההכנה:

מבשלים כוס קינואה בכוס וחצי מים. מרתיחים את הקינואה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 15 דקות.

את כל הירקות קוצצים במעבד מזון או בפומפייה

מעבירים לקערה גדולה את הקינואה ואז את הירקות, את הביצים הטרופות, פירורי הלחם והתיבול ומערבבים היטב.

במחבת גדולה מחממים את השמן לטיגון ועושים לביבות מהבלילה.

דוחסים את הלביבה, כדי שלא תתפרק ומטגנים היטב משני הצדדים ומעבירים לקערה עם נייר סופג.

אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.

לרוטב: גביע שמנת חמוצה או יוגורט לבן, קוצצים כעשרה עלי נענע וגבעול אחד של בצל ירוק. מתבלים בכפית שמן זית ומלח גס לפי הטעם.WhatsApp Image 2017-03-18 at 20.24.42 (1)

שלכם,

בישולמד – בישול ביתי מהלב